Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    válasz riki #10631 üzenetére

    Én május 1-je óta használom az Avast Free Antivirus-t, Comodo-t már régebben. Eddig jónak tűnik, azonban a Nod32 Antivirus-hoz képest lassabban indul a gépem. Van hogy percek is eltelnek amíg be tudok jutni netre (adsl előfizetésem van), vagy amíg bármi programot el tudok indítani. Úgy vettem észre, hogy talán az Avast nem szereti, ha túl sok program fut a tray-en, ill. indul el a háttérben. Egy program például, ami többször beakadt vele, az a Doomi, ami ilyen Adobe Air-es todo lista kezelő program, nem neten tárolja a bejegyzéseket, mint pl. a RTMnotifier, ami a Remember The Milk-re kapcsolódik. Azóta levettem a Start at login opciót, ill. más programot kezdtem el használni, a To-do Desklist-et, azzal nincs ilyen gond. A Google Drive Sync programja is fel van téve.

    A netet a ReConnect nevű kis programocskával indítom, ami nem egy mai darab, de régebben gyakran lebontott a net, és csak ezzel sikerült biztosan újrakapcsolódni, különben volt hogy éjjelre berakott letöltés-feltöltés nem sikerült. Akkoriban kezdtem el használni. Ám ezt már volt régebben is, hogy valamely vírusellenőrző gyanúsnak vélte, szerintem az Avast is ezért indítja lassabban a netet, ha ezzel nyomok rá.
    Vagy az is lehet, hogy indításnál egyből akar frissíteni vagy a felhő szolgáltatásához kapcsolódni, de az is lehet, hogy csak egy indításkori rendszervizsgálat fut. Ha a biztonságnak ez az ára, akkor elfogadom.

    Elképzelhető, hogy a legtöbb lassulást a program "Automatikus zárt környezet" kiegészítője okozza, mert a telepítés utáni első gépindításkor talált is egy-két programot, ami gyanúsnak gondolt, pedig nem az, így ha szerintem megbízható, akkor jobb leállítani a zárt környezetbeli ellenőrzést, mert könnyen instabillá válhat a rendszer, főleg a lassúbb gépeken. Eltarthat az ilyen ellenőrzés több percig. Ha leállítom az adott program zárt környezet ellenőrzését, akkor be kell nyomni kizárásra, hogy legközelebb ne vizsgálgassa.

    Az egyik munkahelyi gépen is lecseréltem erre a párosra (előtte ESET Smart Security volt), és ott érezhetőbb volt a lassulás, mert ott csak sima egymagos processzor van, míg itthon 4 magos. De most már pár nap után jobbnak tűnik az egész. Egyébként nem is nagyon állítottam az Avast-ban, szinte az alap beállítások vannak. A Comodo-ban a Sandbox be van kapcsolva, tűzfal és Defense+ biztonságos módban van. Azon gondolkoztam még, hogy vajon mivel a Sandbox és az Avast Automatikus zárt környezet hasonló ellenőrzési felület, emiatt akadhat-e vagy lassulhat-e a rendszer?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák