Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BoB

    veterán

    Sziasztok

    Valakinek van tapasztalata magyar autó nyilvántartásba vételével az olaszoknál?

    Ez alapján: [link]
    "Franciaországban regisztrált járművemet szeretném Olaszországban nyilvántartásba vetetni. Az olasz hatóságok az EU-megfelelőségi nyilatkozat bemutatását kérik tőlem. Hol szerezhetem azt be?

    A gyártókat a jog arra kötelezi, hogy a járművekhez EU-megfelelőségi nyilatkozatot adjanak a vevőknek. Ha Önnek nincs birtokában a nyilatkozat, a gyártótól kell kérnie a dokumentumot – az eredetit vagy egy másodpéldányt. (Az ügyben ahhoz a kereskedőhöz is fordulhat, ahol a járművet vette, de valószínűleg Önnek fizetnie kell a nyilatkozat kiállításáért és kézbesítéséért.) A legtöbb esetben a gyártó cég olaszországi hivatalos importőre is segíteni tud Önnek a probléma megoldásában."

    Kell szerezni egy ilyen EU-megfelelőségi nyilatkozatot. Ilyet itthon hol? Bemegyek egy Opel szalonba (egy Opel autóról van szó) és adnak ilyet?

    Valamint ha jól emlékszem igazolni kell a tulajdonjogot is adás-vételivel. Én úgy emlékszem hogy az okmányirodában azt elvették tőlem. Vagy kellene hogy legyen nálam egy példány? Ha volt is szerintem már nincsen :))

    [ Szerkesztve ]

    You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

Új hozzászólás Aktív témák