Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz Zsírkrétamen #36688 üzenetére

    Vagy használod a nicehash / winminer / minergate féle opciókat, és többet adsz nekik, mintha magad csinálnád végig a procedúrát, vagy végig mész a rendes miner progi - wallet-exchange/váltás-utalás kombón. Én az utóbbit fogom, de jelenleg inkább tartogatom, had nőjön az arányszám, hogy a végén többet kapjak érte. Egyik sem a legegyszerűbb, és valahol mindenképpen "foglalkoznod" kell vele. Illetve mentsvár opció, hogy találsz olyan helyet, ahol elfogadják az adott coint. Ez lenne az a pont, ahol az egész cryptocurrency témának baromira erősiteni kéne, hogy legyen értelme is.

    A fent emlitett hármas mindig a szerintük legtöbbet érő coint fogják bányászáni a gépen, ez sokszor más más algoritmust jelent, és minden algoritmus másképp terheli a gépet.
    Ha magad állitod be a gépet, akkor eleve kiválasztod, hogy milyen minert használsz, és igy, hogy milyen algoritmus fog futni, és igy magad is szabályozod a lehetséges kihasználtságot=hőfokokat.

    Főgg algoritmusok: Ethash, Equihash, Cryptonight. Az Ethash pl az egyik leg memória intenzívebb, oda sokszor brutálisan le lehet fojtani a GPU-t, mert nincs rá szükség annyira, a CryptoNight meg ez is, az is, és egyik sem, Kell neki GPU és VRAM is, de egyiket sem fogja kiakasztani, ellentétben az Ethashel, ami pl a RX480mon kiakasztja a Memory Controllert...:D (CryptoNight meg 40% körül tartja) Hőfokban az Ethash valamivel jobban tud fűteni, míg a CryptoNight az alacsonyabb kihasználtság okán elég lazán hajtja a gépet.

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák