Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz oleslie #11012 üzenetére

    Te most direkt akartál megsz¤patni? :DD

    Órákat szórakoztam ma ezzel a Gentoo-val, mire rájöttem, hogy eszem ágában sincs parancssorból végigcsinálni 10000 billentyűleütéssel órákon át leírásokat lapozgatva gyakorlatilag ugyan azt, amit 10 tenyérrántással és 10 egérkattintással is el lehet intézni 10 perc alatt súgó nélkül.

    Egy darabig még belefeledkeztem az alaprendszeres lépésekbe (kernel, grub, network, user, stb), de mikor jött volna az X11, és végignéztem, hogy mit kéne még ehhez is végigzongorázni, akkor felocsúdtam és inkább adtam az SSD-nek egy secure_erase-t. :P

    Nyilván mindennek megvan a maga előnye, de ezt a Gentoo-t ilyen célre használni szerintem már egy paródiája annak, hogy miként lehet valamit túl-"geek"-esíteni. Erre, hogy bányásszak, kb. 0 értelme lehet ennek. Ez vagy akkor lenne jó, ha meg akarnám tanulni, miként épül fel egy Linux OS és végig akarnám olvasni a wikiket, manuálokat, stb miközben egyesével kézileg leforgatok és bekonfigolgatok mindent, vagy ha tényleg nagyon specifikus igényeim lennének és meg is érné rászánni az időt és energiát a rendszer mélyebb testreszabására.

    Mikor linkelted és ránéztem, akkor még nem hittem, hogy az abszolút rutin dolgokat is inkább meglassítja mint meggyorsítja. Sokkal több értelmét látom, ha a 99%-ban valószínűsíthető dolgot odavágják, majd hagyják, hogy szerkeszd, mint hogy még azt is pötyögd be a billentyűzeten. A telepítés felét be lehetne vágni egy shell script-be, amit előtte átnézel majd lefuttatsz ... de neeemm....
    (Nem így kezdődik a leírás, hogy ilyen útra vezetne, és amit mégsem annyira egyszerű automatizálni, azt hülyeség lenne most lenne most nekem algoritmizálni mások helyett miközben megcsinálták már azt máshol másol és ingyen adják...)

    Na jó, nem offolok többet erről, de gratulálok, trolltorpedót kapott most az agyam. :C

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák