Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz torcsrent #20494 üzenetére

    6.8W egyáltalán nem sok egy 3100rpmes 120x38as ventitől.

    Modernebb ventik fele ekkora fordulaton (term. több lapáttal tudnak ennyi levegőt szállítani specifikációk szerint).
    Na ez a kijelentés nem igaz.

    Én még nem láttam 183m3/hs ventit 1500rpmen, de 3000rpm alatt sem. 2500rpm fölötti 120x38asok általában 5 lapátosok, valszeg a jobb légnyomás miatt. pl a Papst 4312 is ilyen, illetve Delták között is akad. 1500as ventinél reálisan a 70-75m3/h már egy szép eredmény (gyakorlatban egy SFlex), amelyik gyártó többet ír, az általában nagyon optimista, hiszen úgyse tudja senki letesztelni otthoni körülmények között... És akkor még a légnyomásukról nem beszéltünk. Említett Papstot rácson keresztül egy méterről még érezni kézzel, hogy fújja a levegőt.

    Egyébként annyira nem régi konstrukció, 2BB azért egész jó csapágyazás.

    Namost: Pár gyártó (pl Coolink Swif2) széria próbálkozik soklapátos megoldásokkal, de általában a légnyomás gyenge. Mellesleg a weboldalon közölt adatok néha köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Volt gyártó, ami egy időben nem gyártott 20dbA fölötti ventit, mégha az 2000rpm fölötti 120x25ös volt sem...

    Az viszont tény, hogy ezek 7Vn is hangosak lesznek. Meg mellette a fogyasztásuk se lesz baráti.

    Blabcsi: általában már ezek is indulnak 7Vn, de ki kell próbálni. egy molexnek 3.5V még ok, de mást nagyon ne köss rá. alternatív megoldásként emlékeim szerint a Lamptronnak vannak olyan szabályozópaneljei, amik kibírnak 20Wot csatornánként, de azok nem olcsók. karakterisztikájukat ezeknek a ventiknek nem ismerem, de az itthon lévő Papst 4312 (2800rpm, 100cfm, 120x32) szerintem még 5Vn is eléggé hangos, pedig zajcsillapított házam van. lazán elnyomott maga mellett 9 másik ventit. 2BBs csapágy egész jó, de motorhangja garantáltan lesz leszabályozva is. lehet a gépnél annyira nem hangos, de otthoni környezetben szerintem át fogod értékelni a hangjukat.

    nem tudom, milyen felépítésre pályázol, normál zajszigetelt ház ez nem lesz elég megfogni, hacsak nem valami teljesen speciális designű (pl visszafordító a járatban meg 40kiló fa, hogy elnyelje a hangot) házat tervezel. a tervezést itt szó szerint akusztikailag megtervezettként értem, mert olyanról láttam pdfet, hogy működhet.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák