Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tomp #5434 üzenetére

    Az alvó mód működését úgy lehet reálisan letesztelni, ha ki vannak iktatva az esetleges szoftveres tényezők, amik meggátolhatják a működését, lásd a korábban linkelt hozzászólásban leírtakat. Vagyis ha van is alvó mód a dokkolónál, korántsem biztos, hogy ténylegesen működni fog, ha az OS, vagy egy program túl gyakran hozzáférést intéz.
    Az eszközkezelőben és a szoftveres leválasztásnál igen, látszik hogy nincsen semmi extra gyártói azonosító az eszköz nevénél. Az viszont érdekes, hogy ha a gyártó weboldala alapján a dokkoló + az OS (W10) támogatja az UASP-t, akkor miért nem SCSI Disk Device utótag szerepel az eszközkezelőben a 6 TB WD Purple lemeznél. Vagy ha esetleg olyan USB-hubhoz van csatlakoztatva a dokkoló, ami nem támogatja, akkor érthető.

    (#5433) roller0123:
    Ha teljesen kikapcsolod a gépet, megszűnik az adatkapcsolat, akkor utána alapesetben a külső háznak is ki kell kapcsolnia, illetve ha támogatott ez firmware szinten. Egy 2,5"-os, csak USB-s tápellátású típusnak meg pláne, mivel ilyenkor alapesetben az USB-portok sem maradnak áram alatt. Ha esetedben az utóbbi ilyenkor nem kapcsol ki, akkor valószínűleg azért, mert utána is aktivak az USB-portok, áram alatt maradnak pl. töltési céllal. De az, illetve a töltési funkció az UEFI BIOS-ban rendszerint kikapcsolható, valamint pl. ErP Ready néven is futhat az ezzel kapcsolatos beállítás.

    Köszönjük mindkét beszámolót! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák