Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sgt. Chris #5406 üzenetére

    Amiket linkeltél, azok eleve USB 3.0-s modellek, az USB 3.1 Gen 1 és az USB 3.2 Gen 1x1 alapon csak a marketingbulshit. Meg ha a tévén csak USB 2.0 portok vannak, akkor pláne felesleges USB 3.0-nál gyorsabb interfésszel szerelt külső merevlemezt, külső házat venni. Ahogyan a 4K UHD filmek lejátszásához is, amiről az egyik társtopikban volt szó.

    Azt meg lehetőleg fixen el kellene dönteni, hogy most 2,5"-os, vagy 3,5"-os külső HDD kell-e, ahogyan azt is, hogy gyárilag egybeépített, vagy külső házas megoldás. Ezen topik a 3,5"-os külső házakkal foglalkozik, a 2,5"-os változatoknak van külön topikja, ahogyan magának a külső merevlemezes témának is fő topikja, ami elsődlegesen a gyárilag egybeépített típusokkal és az általános kérdésekkel foglalkozik. Plusz a külső házas megoldáshoz kapcsolódóan a belső merevlemezeknek is van saját topikja. Egyébként ha csak 2 TB-os külső HDD kell, akkor olyat alapesetben 2,5"-os fizikai méretben célszerűbb venni, valamint ha nem akarod bonyolítani, akkor megfelelhet a linkelt Seagate modell is a célra.

    "Vajon mindegyikkel együtt tud majd működni a TV?"

    A tévével történő használatnál lásd pl. az ebben a hozzászólásban leírtakat. A kérdésre a válasz elvileg = igen, de a gyakorlati tapasztalatok és a tényleges kompatibilitás felől elsődlegesen a készülék gyártójának topikjában, azaz az LG LCD és LED TV-k topikban javasolt érdeklődni. Ahogyan ott javasolt megérdeklődni azt is, hogy ha 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású külső HDD használata a cél, akkor kezel-e a tévé USB-n 2 TB+ külső HDD-ket és GPT partíciós séma szerinti lemezeket. Továbbá ha 2,5"-os külső HDD használata a cél, akkor vásárlás előtt megnézni, hogy van-e tévén "HDD 5V 1A" feliratú USB-port, vagy 2 db 0,5 A-es port Y-kábel használatához. Ha nincsen egyik sem, akkor a stabil tápellátás végett inkább 3,5"-os külső HDD-t javasolt venni és használni ilyen célra. Illetve 2 TB-os tárolókapacitás esetén abból is inkább a külső házas megoldást választani, mivel 3,5"-os 2 TB-os külső merevlemez gyárilag egybeépített kivitelben nem minden gyártó kínálatában van, sőt egyre többnél már 3-4 TB a minimum tárolókapacitás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák