Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Riccsiz_h #20172 üzenetére

    Háát.. nézzünk egy pár eltérést a Kindle Keyboard és a Paperwhite 3 közt.

    Kijelző:

    KK: nincs megvilágítás
    PW3: van megvilágítás (24 fokozatos, elég jó, de teljesen nem lehet kikapcsolni)
    KK: kisebb felbontás, kontrasztosabb kép, de a fehér területek inkább szürkésfehérek
    PW3: nagyobb felbontás, élesebb kép, de nem feltétlenül kontrasztosabb, a fehér viszont sokkal fehérebb, amit a világítás csak fokoz

    Hálózat:

    KK: a wifi csak g-s és nem enged enterprise hálózatokhoz csatlakozni
    PW3: n-es wifi, enterprise-t is enged (név + jelszó)

    Kezelés:

    KK: ahogy a neve is mutatja, nincs érintőképernyő, kizárólag billentyűzettel irányítható, a magyar ékezetes betűket képtelenség a beviteli karakterkészletébe integrálni. (legalábbis nekem nem jött össze) Gyorsabban lehet vele gépelni, ami pl. egynyelvű szótárakban történő kereséskor nagyon hasznos. Vannak lapozógombok, amik szintén nagyon hasznosak.
    PW3: csak érintőképernyő van, lapozógombok nincsenek, a virtuális billentyűzet tartalmaz magyar ékezetesek karaktereket, de bevitelük körülményes, eredmény: lassú gépelés. Ok: ez egy érdesebb érintőképernyő, mint az okostelefonoké és jóval érzéketlenebb is.

    Szoftver:

    Természetesen mindkettő megjelenít magyar nyelvű ebookokat is meg gyakorlatilag akármilyen nyelvű ebookot is.
    KK: a fejezetek közti gyors ugrás megoldható a kurzor gombokkal, ami talán sokszor kényelmesebb, mint a Go to használata.
    PW3: fejezetek közti ugrás körülményesebb, csak egy tartalomjegyzéklista van vagy ha gyorsabban akarsz adott pontra ugrani a könyvben, akkor ott a page flip funkció, ahol egy csúszka mozgatásával ugorhatsz adott pontokra.
    KK: mind a négy irányba elforgatható a kép mindenhol, a böngészőben, a pdfeknél és a menüben is, kivéve a programokat. Active content támogatás van (azaz egyszerűbb játékokat, hasznos progikat lehet futtatni).
    PW3: A kép csak könyvön belül forgatható el és csak két irányba. Active content támogatás nincs, pedig néha nem ártana.
    KK: Text-to-speech és hangoskönyvtámogatás van, audible mappába mp3akat másolva, akár mp3 lejátszónak is használható
    PW3: Text-to-speech csak fw patch feltelepítése után érhető el és kell még hozzá egy usbs hangkártya is meg egy micro usbre alakító kábel. Hangoskönyvek nincsenek.
    KK: lassú proci, ha böngészni akarsz halál, de sokszor kényelmesebb az Article módot használni, mert a lapozó gombokkal pontosabban lehet a szövegben haladni. A böngészőben egzakt nagyítási opciók vannak, amik mondjuk nem válnának hátrányára a paperwhite-nak sem: 100%, 150%, 200%, 300%.
    PW3: gyorsabb proci, több weboldalt képes betölteni, a betöltés is rövidebb idő, de lapozógombok hiányában az Article mód kényelmetlen, web módban pedig nem lehet ujjal normálisan se nagyítani, se kicsinyíteni. A nagy felbontás miatt az egyes hivatkozások baromi aprók.

    Ebook opciók:
    KK: Csak három betűtípus van: Caecilia, Caecilia Condensed és Helvetica (nem ezeken a neveken futnak)
    PW3: 10-féle betűtípus van, amiben a fenti 3 is benne van. Ezenkívül van még a friss Amazon Ember és Amazon Ember Bold (talpatlanok), Baskerville (talpas), Bookerly (talpas), Futura (talpatlan), Palatino (talpas), OpenDyslexic
    KK: szótárazás könyvből körülményes mivel csak a kurzorral tudsz az adott szóig lépkedni, arról egy rövid kivonatot látsz, amit viszont ha részletesebben látni akarsz, akkor már megnyitja az adott szótári bejegyzésénél magát a szótárat.
    PW3: ujjal finoman kiválaszthatod a szót és kapsz egy felugró ablakot, ahol gyorsan végiggörgetve a teljes szótári bejegyzést láthatod anélkül, hogy a könyvet be kéne zárnod, de nyilván ebből a felugróból megnyithatod a szótárat is az adott bejegyzésnél.

    Formátumok:
    KK: kfxet nem támogat
    PW3: kfxet támogat, de mivel még mindig eléggé újdonság a formátum, ezért a letöltésnél és az általam nemrégiben említett DRM okok miatt a felhőből ezeket is csak azw3-ban tudod letölteni.

    Na jó, egyelőre ennyi ami eszembe jutott.

Új hozzászólás Aktív témák