Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • exacum

    tag

    Sziasztok!
    Két napja boldog tulajdonosa vagyok egy Voyage-nek. :C Gondoltam segítek annak aki nem tud választani a Pw2 és a Voyage között. Ez természetesen a subjectiv véleményem, nem végeztem méréseket, nem készítettem összehasonlító fényképeket. Az alap a "régi" Pw1.
    (bocsánat, de nem müködik a billentyüzetemen hosszú ü ö :(( )

    1. Külsö: valamivel kisebb, könnyebb. A kijelzön nincs perem, tapintata simább, de még a Pw-nél is jobban gyüjti az ujjnyomokat. A be/kikapcsoló gomb az aljáról a hátára került, sokkal nagyobb (nekem jobb volt a régi). A két oldalán jól kézreállóan vannak a lapozógombok, bár a visszagombok egy kicsit magasan vannak, egykézzel tartva kis kezüek nem biztos hogy elérik.
    2. Fény: ugyanolyan szinten erösebbnek tünik, egyenletesebb, mint a Pw1-é. A háttér sokkal fehérebb. Van automatikus fényeroállítás
    3. Lapozógombok:3 szinten állítható az érzékenységük és a visszajelzés erossége, illetve teljesen kikapcsolhatok. Némi gyakorlás kell hozzájuk.
    4.Érintöképernyö: észrevehetöen gyorsabb, érintésre nagyon jól, pontosan reagál. Én meg voltam elégedve a Pw1 felbontásával is, de a javulás- szerintem- jelentös. Még a legkisebb betüméret is jól olvasható, nagyon szép egyenletes.
    5. Sajnos a betütipusok maradtak. A margó és a sortávolság ugyanúgy 3 szinten állítható. A menü és a szolgáltatások gyakorlatilag ugyanazok. A szótározás gyorsabb, a kijelölés pontosabb.
    6.Wifi-je relative gyors. Bár a böngészöje is javult, internetezésre továbbra sem ajánlott.
    7. A memóriája nagyobb kb 600 könyv rámásolása után is több, mint 2 Mb maradt.

    Összességében egy nagyon szerethetö készülék.
    Az ár-érték arányban már nem vagyok annyira biztos. Németországból kaptam ahol jelenleg a Pw2 99 euro, a Voyage 189. Aki megengedheti magának, szerintem érdemes rááldozni a különbséget, de aki csak egy szép, megbízható készüléket akar a Pw2-vel is jól jár.

Új hozzászólás Aktív témák