Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz ócskás #2517 üzenetére

    Hát ezért nem fog megjelenni a könyvem!
    Már négy alkalommal tettem pontot az utolsó mondat után, de mire elmentettem, már ismét több oldalra való új infót kaptam.
    Végig olvastam az oldalt. Mint Te is tudod, ismét csak az őrszázad tagjai "nyíltak" meg. Ráadásul a Pápai, majd a Szombathely-i helyőrséghez tartoztak. Sajnos minden visszaemlékezés és kép, csak a belső kerítésig terjed. Még véletlenül sem szólta el magát valaki, hogy mi a ferde siklópályát őriztek ilyen komolyan. Mintha ez a bázis egy menyország lett volna a Bakony közepén, mindenki nagyon jól érezte magát, de hogy eltáv nélkül miért voltak két évig egyfolytában ezen a helyen, erről egy szó sem esik. Olyan érzésem van, mintha a Vatikán-i svájci gárda írná meg az emlékeit, de hogy miért voltak a Vatikán-ban, vagy kire vigyáztak, az fel sem merül.
    Nagyon sok morzsát találtam viszont az objektum időbeli kiépítésére, teljes terjedelmében össze lehet szedni, hogy mikor mivel bővítették az objektumot.
    Azt sikerült megint csak kitudni, hogy a 60-as évek végétől a SZU területén kívül állomásozó egységek в/ч illetve п,п számuk ugyanaz volt, csak a belföldön lévő alakulatoknál volt különböző. Így már teljesen egyértelmű, hogy a 13355 alakulat az első időkben a Bakony-ban volt, majd átköltözött Császár-ra s helyette települt a 16205.
    Mindkét objektum őrzését az anya alakulattól független őrszázad végezte, nagy a valószínűsége, hogy nem a Védelmi Minisztérium alá tartóztak. Mint ahogy az anya alakulatok is a 12 GUMO felügyelete alatt voltak. Tehát a Szovjet Hadsereg alakulatai csak a termék felhasználói voltak, de csak a célba juttató technika szintjén. Mert a terméket is a 12 GUMO alá tartozó szakemberek tették fel a végleges helyre.

Új hozzászólás Aktív témák