Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deny330

    aktív tag

    Valakivel előfordult már olyan, hogy a nagy váz méret miatt kényelmetlen volt neki a bicikli olyan szempontból, hogy mászáskor beszorul a levegő, hosszabb 1 -2 óra után pedig fáj a háta?

    XL-es vázméretem van, de nagynak érzem. Ma is terepen bicóztam és volt pár rövid, de viszonylag meredek emelkedő. A lábam bírta, a tüdőm is (még fel is idegesített, hogy emiatt meg kell állnom), de beszorult a levegő és elkezdett fájni az oldalam. Futásnál nincsen ilyen problémám, sőt. Semmilyen sportnál. Még a régebbi bicómon sem tapasztaltam ilyet, ott inkább kicsi a váz, és kényelmetlen vele menni. Ha nagyon előre kell dőlnöm a bicón akkor szoktam észrevenni, hogy pár száz méter után ez előfordul majd egy kis nyújtás után újra tudok menni. Az ülő magasságot mai napig nem tudom belőni kényelmesen. Ha úgy állítom be, ahogyan elvileg kéne úgy érzem, hogy fent ülök a holdon és marha bizonytalannak érzem magamat a biciklin.. Bár én amúgy
    is nagyon ritkán tekerek ülve (mivel hardtail gépem van, ugrál terepen a hátulja mint a p*csa. Nem tudok megmaradni az ülésen.. olyan érzésem van hogyha leülök, mintha minden egyes gödör után katapultálnék az ülésből..).

    Más: valaki találkozott már földből kiálló dróttal? Az ilyenekkel mit lehet csinálni? Kihúzni nem akartam, kitudja milyen hosszan fut a földben és, hogy miért van ott. Ma egy jó 20-as tempóval elkaptam a bal lábammal az egyiket pedálozás közben. Hál isten a zokni és cipő levédte az ütést, így nem lett mély a seb. Ettől függetlenül nagyon felidegesített, hogy egyik napról a másikra egyszer csak kiáll egy vékony drót szál a földből ami észrevehetetlen. Biciklisek, gyalogosok és motorosok érdekében tettem pár nagyobb, vaskosabb ágat a drót elé, mögé és mellé, így hátha nem hajt rá senki és elkerüli. Jobb ötletem sajnos nem volt.

Új hozzászólás Aktív témák