Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz ivana #80215 üzenetére

    A láncvillának pont, hogy minél rövidebbnek és merevebbnek kell lennie, a támvilla szokott rugózni. Arra inkább nem is írok semmit, hogy 2 mm-re állítsam a váltót, ez 11 sebességes rendszernél elég érdekesen nézne ki, gyakorlatilag lehetetlen is.

    #80217 Tothgera30: akkor magyarul tapasztalat/vélemények alapján lehet csak eldönteni, hogy merev/nem merev középen az adott váz. A gyártó leírásából ugye nem derül ki, és az ár sem garancia ezek szerint. Én sajnos sokkal egyértelműbbnek gondoltam a helyzetet (mondjuk egy átlagos, valamennyire márkás karbonváz már nem csavarodik középen), de úgy néz ki, hogy ez közel sem ilyen egyszerű. A magazintesztet csak iránymutatásként linkeltem be, én inkább csak segítségként használom fel a bennük írtakat, 100%-ban nem bízok meg bennük.

    (#80224) Acef: tudom, hogy van finomhangoló fokozat (vagy nem tudom, hogyan hívják), természetesen használtam is.

    Részemről befejezettnek tekintem a témát, ezek szerint a hajtómű merev, a váz nem. Igazából a hajtómű merevségével sokra nem megyek, ha a váz meg csavarodik, és csak a közép/felsőkategóriás vázak nem csavarodnak annyira. Így összességében azért nagyot csalódtam, de mivel le volt árazva a bicikli, ezért inkább vettem egy Ultegra szettes karbonvázast, mint egy 100 euróval olcsóbb aluvázast 105-ös szettel (tisztában vagyok vele, hogy nekem még a 105-ös szett is bőven elég, de mivel több évre vettem, így a név/kinézet is megérte azt a kevés felárat az Ultegra javára :) ).

Új hozzászólás Aktív témák