Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz HollyBoni #31829 üzenetére

    Szerintem a következőket vedd figyelembe:
    1. Hely igény: ha nem csak lazán tekeregni akarsz hogy a km meglegyen, hanem rendes edzést is akarsz tolni, akkor legalább egy alap spinning kerékpárt kell beszerezned. Egy átlagos "szobabicikli"-nek titulált példány csak hajlik mindenfele, pillanatok alatt tönkre lehet vágni kicsit is jobb erőnléttel. Kiállás meg végképp felejtős rajtuk. Ezzel szemben egy spinning biciklit meg lehet tekerni izomból, ki is lehet állni rajta, stb. Ez viszont nem összecsukható, nem fér el kishelyen. Ezzel szemben akár egy szabadgörgős, akár egy rögzített görgő beállítható a sarokba, nem sok helyet foglal ha nem használod.
    2. Mennyire az erőnlét / szintentartás a cél, és mennyire versenyekre felkészülés? Ha versenyekre akarsz felkészülni, akkor jobb a görgő, mert a megszokott geometria, kormány, pedálok, stb. mellett tekerhetsz. Ha nem az idő faragása a cél, csak hogy ne ess ki a gyakorlatból (ne jöjjenek fel plusz kilók), akkor annyira sokat nem számít, hogy nem pont ugyanazon a kerékpáron tekersz.
    3. Tervezed-e szezonban is használni? Ha igen, akkor problémás lehet, hogy a drága felszerelést kell szobában használnod (szobában folyni fog rólad a víz, mint a niagara, ez a fém alkatrészeknek nem tesz jót. Illetve a hátsó gumi is sokkal jobban kopik), vagy macera mindig cserélgetni. Ez esetben jobb lehet egy spinning, arra csak ráugrasz és tekered.
    4. Ugyanazt a biciklit használnád amivel alapból is mész és/vagy ugyanazzal a felszereléssel? Ugye lásd előző pontot, igazából célszerű lenne egy leharcolt biciklit használni szobában. De így vagy elvész a hely előny, vagy szerelgetni kell. Előnye a plusz biciklinek, hogy modulárisabb, mint egy szobabicikli (görgő beállítható sarokba, bicikli levihető pincébe ha kell a hely).
    5. Árban mennyit szánsz rá? Legolcsóbb a szabadgörgő (bár ebből is vannak horror árú verziók), legdrágább a full extrás rögzített görgő szimulációs szoftverrel meg saját képernyővel. Közte vannak a mindenfajta fix görgők, spinning bicikli stb...
    6. Mennyire vagy biztos benne hogy hosszú távon használod? Egy görgőt sokkal egyszerűbb eladni (már csak mozgathatósága miatt is), mint egy szobabiciklit.

Új hozzászólás Aktív témák