Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Sleek #280606 üzenetére

    Az RS szerint a villád évjáratától függ. Tehát csak a 2023-as modellévtől gyártott új generációs villák upgradelhetők a charger 3-ra, viszont nem elég a csillapítást cserélni, a charger 3 az újabb debonair+ légrugó szettel működik együtt harmonikusan a régebbi sima debon air-el párosítani nem jó.
    Ez alól kivétel a ZEB sorozat, amely évjárattól függetlenül, kompatibilis és upgradelhető (tehát a gyárilag 2.1-el kijöttek is), természetesen ott is a levegős oldal cseréjével együtt működik.

    Viszont ha a villád 2023-as évjáratú (sorozatszám alapján le tudod ellenőrizni az RS oldalán: [link] ) csak alapabb kivitel és ezért gyengébb a csillapítás, akkor az upgradelhetőség lehetőségére is megkapod a választ az előbbi linken. Ha mehet, akkor viszont a lényeg, hogy a légrugót is cserélni kell, nem elég a csillapítás egységet.

    Egyébként még egy kérdés: mi a fejlesztéssel a célod? Meg tudod konkrétan fogalmazni mit, vagy miben várnál el jobb, vagy más teljesítményt a villától?
    Azért is kérdezem, mert ha kapsz plusz két tekerőt (hi és low speed compression), de te azt nem tudod jól beállítani és nem vagy hajlandó vele napokat vagy heteket játszani és tesztelni, akkor pont 2 tekerőnyi lehetőséged lesz arra, hogy teljesen elrontsd a bringádat az egyébként gyárilag a vázadhoz hangolt villához képest.

Új hozzászólás Aktív témák