Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Hasaggymeg #243590 üzenetére

    Pont jó a hossza, a 90°-os kormány előfordulására lett belőve, hogy ott ne feszüljön túl. Ez az Acor bowdenház merev, ezért tűnik rövidnek, élőben jól néz ki. Muszáj volt amúgy is szabni, mert a szervizes aki tavaly vágta még a házat, nem volt elég alapos, ezért a váltóknál már jöttek ki a hosszanti szálak és préselődtek bele a váltókarba. :((( A legtöbb szaki lusta síkba csiszolni a végeket, pedig pár másodperces munka.

    Egyébként a legtöbb gyári, bolti bringa túl hosszú bowdenekkel jön ki a gyárból, mert nem fogják az összes eltérő modellhez külön szabni a hosszakat. Volt is cikk erről a BikePro DIY sorozatában. Mondjuk a rejtett vezetés miatt ez már valószínűleg nem igaz, mert ott muszáj, hogy pontos legyen a hossz.

    varsam: Sajnos nem jó ötlet volt kifejleszteni. Sokszor körbeforog a műanyag távtartó és azért recseg az egész. Vannak erre is speciális egymásba csavarható közbetétek, amit be kell ragasztani a vázba. Outinál is fennálló probléma, főleg aki karbon vázat hajt és van is Watt a lábaiban. Nekem soha nem volt szimpatikus ez a préselős megoldás, sokkal egyszerűbb és merevebb a menetes. Esetleg növelhették volna az átmérőt, hogy "modernebb" legyen, ha már valami új kellett. Nem beszélve arról, hogy a menetes fajtát még egy tíz éves gyerek is meg tudja szerelni (YT-n van videó, ahogy a kissrác simán a négyszögletes hajtást kicseréli egy integrált fajtára), egyszerű szerszámokkal. Ha esetleg új vázat veszek, akkor azt nézem majd, hogy NE PressFit legyen. ;]

Új hozzászólás Aktív témák