Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabro0

    őstag

    válasz parandroid #200665 üzenetére

    Ha alkatrészenként jön, akkor még annyit se jelent, mert a kisebb alkatrészeket jól össze lehet csomagolni, ami egységre vetítve csökkenti a költséget, konténerárak ide vagy oda. Elég nagy egy konténer, nem gondolom, hogy ez önmagában érezhető változást generálna (százezrekről van szó).

    Máshol kell keresni az áremelkedés forrását. Arról nem beszélve, hogy egy Tourney váltó pont annyi helyet foglal, mint egy DA, tehát a szállítási költsége megegyezik.

    Itt egy diagram, miről beszélek:

    A kép a német Geizhals árösszehasonlítóról származik, 2020. február 14-ről 15-re 2,2x-esre emelték a termék árát, ami azóta gyakorlatilag csak nő. Lassan többe kerül, mint 5 évvel ezelőtt a megjelenéskor, euróban. Forintban nem is számolom, 3x annyi?

    Akkor nem volt még jele se az említett konténeráraknak, de még az se volt biztos hogy világjárvány lesz (azt csak március közepén jelentették be). Ezt mivel lehet magyarázni?

    (Érdekes egyébként az oldalon a komponensek árait követni, van olyan is, ami egyenesen olcsóbb lett. Itt nem is látszik drágulás az utolsó 3 hónapot eltekintve, hogy van ez? Teljesen random.)

Új hozzászólás Aktív témák