Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • enisz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Pár hete írtam egy félre centírozott kerék miatt amit azóta megcsináltak nekem és most tökéletesen középen van a kerekem. :R

    Viszont azóta felmerült egy újabb problémám. Az új felnim - mint utólag kiderült - 5mm-el szélesebb mint az eredeti és amikor az első váltóval le akartam váltani a legkisebb tányérra akkor a váltónak az a terelő sínje belelógott a hátsó gumimba.

    Ezzel a problémával vissza vittem megint a biciklit, hogy be kellene állítani a váltót. Ezt meg is csinálták, de úgy fest, hogy annyira kevés hely volt a korrigálásra, hogy most úgy sikerült beállítani, hogy ha leváltok az alsó tányérra akkor a terelő sín hozzá ér a lánchoz (már amikor levált rendesen, mert néha egyáltalán nem kapja el a fogast). Nagyobb menet közben nagyobb sebességre váltva is hallom néha zörögni, szóval máskor is hozzá érhet.

    Valamint a hátsó gumim és a váltó sínje között (a legkisebb tányéron állva) most kb 2-3 mm távolság van ami szerintem nagyon necces. Ezt elfelejtettem lefényképezni de csinálok képet ha szükség van rá).

    Ötletnek azt javasolták, hogy cseréljem le a monoblokkot egy szélesebbre. Jelenleg a specifikáció szerint egy 123mm-es BB-UN26-os van benne.

    Cube Analog 29 2013

    A kérdésem az lenne, hogy ez valóban megoldás lehet? Nem kell ehhez lecserélni a váltót, vagy akármi mást ami érintett? eBike-ról szoktam rendelni alkatrészeket, de ott a BB-UN26-ból csak 113mm-es elérhető.

    Shimano BB-UN26 JIS négyszög monoblokk csavar nélkü

    Valamint van ott a táblázatban egy csapágyház méret is, ami nekem sajnos nem mond sokat (egyelőre most próbálgatom a saját kezembe venni a dolgokat és magamnak szerelni a biciklit amennyire csak lehet).

    Ha a hosszabb tengelyű monoblokk megoldás lehet, akkor egy ilyenre cserélném

    Shimano BB-UN300 JIS négyszög monoblokk csavarral

    Ebből van 127mm-es ami 4mm-el szélesebb mint ami most van. Vagy eleve rossz úton járok?

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák