Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Hali!
    Fárasztalak titeket hülye kérdésekkel :D
    Nyáron/ősszel egy túracsoportban kapott tippekkel sikerült végre úgy megújítani és átalakítani a túra-felszerelésem, hogy végre bringával is hordozható méretű lett, így már több napra is el tudok menni bringával vadkempingezve fotózni - főleg, mivel a járvány miatt most munka sincs, így idő van. A gond csak az, hogy több napos túrákra igazán egyik bringám sem alkalmas...
    Az egyik egy all-mountain fully Ghost AMR 7500+, pár hete a Börzsönyt jártam be vele (vonattal Verőce - Királyrét - Hadi út - Diósjenő - Kemence - Csarna-patak völgye tolva/cipelve - kék csík majd vörös kereszt turistaút tolva - Nagy-Hideg-hegy - lelevegősödött-elkopott első fék miatt gyalog vissza Királyrét - tekerés Vác - vonat), majd a Pilisben csavarogtam (Dél-Buda - Óbuda 2x mert otthon töltőn felejtettem a telót... - Szentendre - Dömörkapu - Prédikálószék - Pilisszentkereszt - Kétbükkfa - Pilis-tető - Pilisszentkereszt - a jóképességű, oldaltávot hagyni képtelen és kormányt ráhúzós autósok miatt utána zöldcsík / PB5 - Csobánka - Pilisborosjenő - Üröm - Bp). Terepen jól jött, de az út Börzsönyben is nagyobbrészt aszfalt volt, a pilisi útnál meg 80%+, amire nem a legjobb a bütykös, 2.5 barra fújt gumikkal; a másik fele pedig, hogy a kormány alá a sátor, a nyereg alá a szerszámostáska, a vázra a kulacs, és ezzel ki is fújt a pakolhatósága, minden más cucc mehetett a hátizsákba, és meleghálózsák-matrac-3napikaja-kicsiállvány még könnyű túracuccokkal is közelíti a 10 kilót, plusz még a fotóstáska a nyakamban... A másik bringa egy old-school monti, 20 éves acél merevfarú, elpusztíthatatlan és megbízható városi lóti-futi, amit nem sajnálok otthagyni, nem lopják le róla az alkatrészeket; az, hogy pár kilóval nehezebb, mint a fullym, a kisebb baj, a nagyobb az, hogy igazából még gimisként vettem, és egy mérettel kisebb, mint kéne (192 cm vagyok). A héten voltam vele Pilisszentkeresztig, és ezzel meg az utcaibb, 3+baros gumijaival se volt sokkal könnyebb. Egyszer már toltam le vele 100+ km-t egy nap alatt, de már a harmadától csak szenvedés volt, hogy nem tudtam eléggé nyújtani a lábam.

    Szóval:
    Kéne egy bringa... Vegyesen lenne főleg aszfalt, de mivel utálom a forgalmat, néha terepen kerülném ki, illetve sok szép helyre amúgy is csak terepen lehet eljutni, és fotós cuccal inkább érjek oda lassabban, de terepen is üzembiztosan (Pilis-Bike útvonalak és hasonló ösvények, tehát sár, murva, sziklás, de még homok is előfordulhat); jó lenne előre teló, kéne egy kényelmes geometria, hátulra lehessen csomagtartót szerelni rá. Csak pár fokkal vagyok jobb a koca-bringásoknál, évente 1500-3000 km-t tekerek, főleg rövid távok a városban, néhány lájtosabb kirándulás, ami inkább fotózós-kirándulós, nem pedig sportteljesítményre megy; nem vagyok egy jó mászó, már egy Dobogókő is többször leszállva-tolva megy csak. Erre a legjobb egy trekking vagy trekking felé közelítő 27.5/29" monti lenne, jól gondolom? Járvány miatt most se munka se bevétel, ha használt is játszik, kijöhet 60-80-ból valami értelmes, vagy az még csak pénzkidobás?
    Köszi!

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák