Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz Hasaggymeg #121698 üzenetére

    én is az evidence based medicine - (orvoslás) alapját követem.

    törekszem arra, hogy táplálékkiegészítő vásárlása előtt megnézem mi is áll rajta. azok hatásosak -e. mennyire hatásosak, milyen kutatásokkal bizonyítják a hatásosságát( vannak persze jól kutatott termékek, ámbár pl. ha egy összetevőnél mindet egereken végezték embereken nem akkor az megint kérdéses,stbstb..)
    szerencsére rengeteg az interneten a tudományos kutatás,(examine, webmnd, ncib.gov,stb) amik alapján utána lehet nézni egy-egy hatóanyagnak és kiderül hogy mennyire hiteles.
    vannak szerek amikre nem 3-4 hanem 20-30-50 kutatás is percek alatt megtalálható, így lehet tudni hogy pl a kreatin monohydrate, citrullin, beta alanin, koffein valóban hatásos dolgok, na hogy kinél mennyire az megint csak változó hisz élsportolónál lehet hat, még egy kezdőnél nem mert ott más a gyenge keresztmetszet,stb,stb...
    érdemes szakemberek írásait is követni, az olan oldalakét melyeknek az a célja minél többet adjon el neked adott termékből hát érdemes kerülni, ráadásul az ilyen oldalon sok tévhitet terjesztenek(mindenki tudja melyik magyar oldalról beszélek)
    (de mivel tudom hogy ez a téma eléggé vita tárgya ezért már úgy állok hozzá hogy "elfogadom" azt is aki olyat használ-szed ami a kutatások alapján nem tisztázott, vagy hatástalan, mert én már kivánok ilyen vitákbabelemenni. lehetőleg azt kövessétek amit szakember-gyógyszerész-diplomás- nagyon jártas ember mond, és ha az ütközik azzal amit bunny mond akkor is inkább neki higyjetek..:)

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

Új hozzászólás Aktív témák