Hirdetés

Aktív témák

  • ludsimon

    veterán

    válasz Doki-HUN1978 #41079 üzenetére

    Neeem. Más miatt. Szoktatni kell a szervezetet de nem mindegy milyen pedálfordulaton, milyen pulzuson és milyen távon. Pl az említett 30 km az semmi, kb felülsz a bringára és már fordulhatsz is haza. Az tényleg semmi. De kezdésnek jó. Csak növelni kell szépen hétről hétre egy keveset mindig.

    Én most nem azt mondtam, hogy kényelmesen végigmész 8 kört velence10x-en... hanem, hogy bárki képes arra a 8 körre csak akarat kell...

    Balaton kerülés teljesen más, ne említsük most azt. Velence 10x sokkal könnyebb, mint a Balaton. Balaton se nehéz, nem azt mondom, de 1 fokkal könnyebb, nem kapsz agyf@szt, nem kell 1x se megállnod, míg a Balaton kerülésnél marha sokszor meg kell állni lámpák, sorompó, meg minden hülyeség miatt.
    Nem mindegy agyilag tudsz e koncentrálni 100%-osan, vagy pedig csak 90%-on.
    Nem véletlen Tour de France-on, Vuelta-n vagy akármelyik pro versenyen nem látod őket beszélgetni, mert 100% koncentrálnak arra, hogy minden apró kis energiát megspóroljanak a legvégére.
    Ez ilyen.

    Tommy:
    Én is ismerek olyan embert aki dohányzik és outizik, nem is értem ezt a kettőt, hogy lehet összehozni.
    Mondjuk azoknak a tüdeje olyan szinten kormos, hogy egy erősebb versenytempónál elkezd fulladni. Ergo nem képes a versenytempóra. Dohányosoknak kb 170 -nél végük van, míg egy jól karbantartott sportoló végig tud csinálni versenytempóban egy versenyt 185-190 bpm átlagon.

    undefined

Aktív témák