Hirdetés

Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz venember83 #12919 üzenetére

    síkesztyű messze nem az igazi, semmi tapadás, és vastag
    Van egy ősrégi 20+ éves síkesztyűm, sima orkán kívül, belül bélelt, csak mínuszokban tudom használni, mert 1-2 fokban már izzad benne a kezem.

    Ma tekertem egy hosszabbat téli kesztyűben, és igencsak meglepődtem ... A markolatom eléggé vastag, de a nyári kesztyű úgy tapad hozzá, mintha tépőzáras lenne. Az átmeneti thermokesztyűvel is tökéletes, de a BBB téli kesztyűmben alig értem körbe a markolatot, nagyon rossz a tapadás. Tavaly másik kormányon másik markolattal tökéletes volt ebben a kesztyűben, egy évvel azelőtt megint másik kormányon másik markolattal szintén, ezzel a markolattal nem az igazi.

    73 km-esnek indult ma reggel a kör, 45 km lett végül mert odafelé a táv egy részén vonattal csaltam, ugyanis két réteg ellenére annyira fázott a combom, hogy gyorsan felszálltam egy állomás mellett elgurulva az éppen beérkező személyre. Hazafelé abszolút meglepetés volt, hogy milyen sok láthatóan sportcéllal bringázó lány jött szembe (tehát nem kis kosaras bringa és nyugdíjas tempó, hanem rendes mez-dzseki, tudom, sztereotípia rulez :D), ez tetszett :C

    runner 125:ahogyan venember83 is írta, évente illik cserélni. Az olaj nem csak a használattól öregszik (én ezt várnám, hogy a sok összenyomás-felmelegedés-lehűlés ciklus átalakítja az összetételt), hanem az állásban is (ezt nem gondoltam volna korábban). Még tavaly egy aszfaltos túrán egy LX fékben úgy beállt az olaj (előtte 2,5 évig nem volt használatban a bringa ...), hogy 2 km után a szervizelni lusta gazdájának vissza kellett fordulnia, mert konstans fogott a fék.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák