Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrystall

    senior tag

    válasz DeltaPower #3785 üzenetére

    Az lenne a cél, hogy a bal oldali cella oldalsáv lenne, és a háttér kellene, hogy lenyúljon a Footer-ig. Ilyen panel háttér volna, az van a jobb cellában is. A háttér divek-hez menne eredetileg, azok lennének az oldalsávba is rakva, de az a baj, hogy ha megadom a div-nek, hogy nagy legyen a magassága, kitolja az oszlopot, nem áll meg a magasság a jobb oszlop magasságánál, mindegy mit adok meg, auto, 100% vagy px. Meg mindegy az is hova írom, nem jó.

    De egyébként már megoldottam a dolgot, mert betettem a hátteret a cella háttereként, csak az a baj, hogy így meg szétesik a cellaméret Internet Explorerben (ezért is jobb lett volna ez előző verzió. Erre nincs valami tippetek? Így néz ki most a cucc:

    <table>
    <tr>
    <td id="leftsidebartop"></td>
    <td rowspan="2">ide jön a tartalom</td>
    </tr>

    <tr>
    <td></td>
    <td></td>
    </tr>
    </table>

    Az a gond, hogy ha a leftsidebartop-nak megadok magasságot ( a td-be vagy tr-be), Firefox-ban meg Chrome-ban beáll arra a cella ugyanúgy, nincs méretbeli eltérés, de Explorerben nem, hanem ott beállítódik egy minimális cellamagasság, valami 260px, ami sokkal nagyobb, mint kéne (180px). Az Explorer csak úgy állítja be rendesen, ha létrehozok egy <div>-et a leftsidebartop megnevezésű cellában, és a div-ben definiálom stílusként a magasságot, vagy a div-re egy "-" előjelű margin-bottom-ot, és lecsökkentem a div méretét 260px-ről. Akkor beáll Explorerben jól a cellamagasság, csak az meg azért nem jó, mert akkor meg Chrome-ban nem lesz jó a magasság, túl kicsire veszi, és kilógnak a cellából az elemek. A Chrome-ra meg úgy tudom nincs conditional command.

    Ezt miért csinálja az Explorer? Miért állít be 260px-et minimum magasságra, ha tr-be vagy td-be írom be a magasságot amit szeretnék? Beírom, hogy height="180", és nem érdekli, beállít minimálisnak 260-at. Ugyan ez van, ha stílussal definiálom. Csak 260px értéknél csinálja azt, amit mondok neki, alá nem hajlandó beállítani. Viszont ilyen 260px meg sehol nincs megadva magasságnak, nem tudom miből veszi ezt, hogy erre álljon be.

    Egyébként ezt áthidaltam egyenlőre conditional command-dal, de akkor is jó lenne tudni, miért csinálja ezt? Talán azért, mert az alatta levő cellában meg más a magasság, és ha nem egységesek az oszlopban a magasságok, akkor az Explorer elrontja a beállítást? Egyszer már történt nekem hasonló oszlopszélességgel kapcsolatban. Ha nem adtam meg minden cellára azonos szélességet az oszlopban, az Explorer nem igazította pontosan középre a szöveget a cellákban, csak a Firefox. a cellákat jó méretben jelenítette meg, de a szövegigazítás nem lett jó.

Új hozzászólás Aktív témák