Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinisi

    senior tag

    válasz zsolti04 #57601 üzenetére

    Ha már "bolti" akkor ott érdemes nézni, hogy meddig őrzi meg a minőségét. Általában ez 2 év szokott lenni. Azaz a lejárattól visszaszámolsz kettő évet és megkapod a pörkölés (és remélhetőleg nem a csomagolás :-) ) időpontját.

    Ha savanyú akkor valószínűleg alulkivonatolt. Ilyenkor vagy finomítasz a darálmányon.

    Ezzel a savanyú-keserű kérdéssel amúgy még én is küzdök rendesen.
    Pl. most távsegítséggel állítgatok egy kv.-t de egy fontos dolgot nem vettem figyelembe. Ha állítok a darálón akkor bizony meg kell tenni amit meg kell ilyen esetben, hogy "tisztán" csak a kívánt finomságú szemcséket adja ki a gép! (olyan kis zugok kb. minden darálóban vannak ahonnan ha megpaskolod a gépet kijöhet egy korábbi állítás akár már döglött termése is...)

    A brikkáról most (és korábban is) volt a fórumon szó. Nézegesd, hogy esetleg kinek milyen bolti kv. vált be hozzá (mert aszem pont a napokban írta valaki, hogy ízlett neki egy adott tégla eredménye stb...). Bár ez amolyan kényszervágás jellegű dolog itt. Amennyiben valaki aki otthon eszpresszózik brikkázásra adja a fejét az általában a körülmények okán teszi ezt és valószínűleg előreőrölt boltit választ hozzá (hacsaknem viszi magával az otthon ledaráltat :-) )
    Szóval szerintem nem lehetetlen az a klasszikus bolti kategória sem, csak majdnem...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák