- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
-
Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
it Az AI-t kiszolgáló adatközpontok olyan nagy energiaigénnyel bírnak, hogy egyre több atomenergiára van szükség.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Senua's Saga: Hellblade II - Íme a végleges gépigény
gp A folytatás megjelenéséig kicsivel több mint két hetet kell már csak várnunk.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10648 üzenetére
Azt gondolom erről, hogy nem is biztos, hogy a vendéglős a hibás.
10-ből 9,5 szervizes nem tud beállítani egy vízhozamot, nem tud beállítani egy kávéhoz megfelelő bojlernyomást, vagy egy pumpa nyomást. Eleve úgy állítják be a gépet, hogy szar.
Egy kecskeméti szakszervizben pl. a gép teljes felújítása egyenlő a kartömítés cseréjével. De arra van eszük, hogy az expolytól 160Ft-ért vett kartömítést 5-600Ft-ért adják el a gyanútlan vendéglősnek.
A vendéglősök pedig megveszik ezektől a szervizesektől a gépeket, méregdrágán, pedig csak egy kicsit kipofozott lomizott gépek.
A Kapuciner standján is csak úgy zubogtak a 15 másodperces szőkék, a nép meg mondogatta, hogy defincsi meg dejó, pedig ők szakmabeliek.
Pár hete elvittek tőlem egy Rancilio S26 - Mazzer SJ szettet. 200e.-ért. 100km-ről jött, egy kisvárosból. Mondtam az embernek, hogy tegyen mellé egy 5ezrest benzinre, majd én elviszem a gépet és beállítom a kávéjához. Aztán elvittem, nem is volt rossz kávéja, már nem emlékszem, hogy mi volt, de jó kis enyhén gyümis ízek jöttek mocsok nélkül. Azt mondta, hogy 3600-ért veszi. Egy munkahelyi büfében van, van az embernek pénzbedobós automatája is kirakva itt, abba 60Ft a kávé, a büfében a Rancilioból 120ért adja. Ez nagyon korrekt, 8000Ft haszon van minden kiló kávén és még finom is.https://caffe35.webnode.hu/
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #10651 üzenetére
Én azt próbálom megfejteni,hogy kinek lehet a hibája
Nem fér a fejembe.
Nem kurvaegyszerű dolog ez a kvfőzés?
Tényleg minimális odafigyeléssel lehetne legalább közepes kávékat csinálni.
A gépek állapotát nem ismerem,de azthiszem,hogy ahol konkrétan vizes kávét csapolnak,ott az alapokkal sincsenek tisztában.
Pedig rohadt egyszerű.
Miért nem tanulnak meg legalább annyit,hogy hogy kéne lefolynia a jó kávénak?
Vagy hogy nem 1dl a kv.
Az összes trükköt kb fél óra alatt el lehetne magyarázni,de lehet,hogy sokat mondtam...[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
lagoon79
tag
szakiktól kérdezem: kisebb vízhozam (szűkítő csere után) és azonos bojler hőmérséklet mellett magasabb vagy alacsonyabb a fejen kilépő víz hőmérséklete? vagy C, nem változik..
köszi
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10652 üzenetére
Ez a gép 3 hete még egy vendéglátóban volt. És szervizes is járt oda. Szerintetek mikor volt utoljára tersonetes visszaöblítés?
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bl4ze
veterán
-
-HajTömeg-
őstag
-
BlacKSouL
addikt
-
von toth
tag
Brikka Bialettiről mi a véleményetek? Az jó kávét csinál vagy elégeti nagyon az ízeket?
-
RBJ
addikt
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
Szegény gép jó le van harcolva. És ezt így használták?
Utolsó képen mikor minden alkatrész szét van szedve, na hát abból még lego t se tudnék összerakni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
BlacKSouL
addikt
Azok a gépek, amiket gyerekkoromban láttam használni a kávézókban - hogy volt 4 kar, azt lehúzták, és amíg ment fel magától, addig jött le a kávé - azok milyenek voltak?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
adpeter
tag
Nem vettem föl az egész kínálatukat. Időközönként változik,hogy épp melyik kávéik vannak nálam a shopban.
Ezek viszont nálam vannak,tehát gyorsan tudom küldeni.
Jövőhétre szerzek Sidamót tőlük. Egyéb kívánság?"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
SiD-
tag
válasz BlacKSouL #10666 üzenetére
az eredeti olasz gépek (Gaggia, Faema és a nagyobb márkák) elég jók voltak, de ezen gépek magyar koppintásai (ezeket láthattad fiatalabb korodban a presszókban és cukrászdákban) már nem annyira.
a hazai ipar nem tudott csomó mindent jól lemásolni kezdve a szűrőkosarakkal vagy a főzőfejek megfelelő hőmérsékleten tartásával. két olyan magyar gépem is van ebből az időből, amelyeken semmilyen hőkapcsolat nincs a fejek és a bojler között, ergo a fejek nem melegednek.
később a hőcserélős rendszerű Casino típusú gépeken már megoldották a fejfűtést, de jó minőségű szűrőkosarat még akkor sem tudtak gyártani. -
BlacKSouL
addikt
Ááá, köszi.
Mint pl. ez?Ez is nagyon ismerős, de ez nem manuális karos? Hogy ahogy húzod, úgy jön? Amire én emlékszem, az olyan volt, hogy lehúzták teljesen, és magától jött föl ahogy nyomta ki a kávét. És az 4 karos volt (vagy minimum 3 ) És mintha kis rövid karjai lettek volna, olyan fekete műanyag fogóval. Bár igazság szerint eléggé alulról láttam, és inkább hátulról/oldalról, mint elölről.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10671 üzenetére
nekem is van egy ilyenem. valami pártházból leselejtezve jutott hozzá az előző tulaj (a sztorik miatt szerettem összevásárolni ezeket a gépeket).
az a helyzet, hogy az egész olyan rossz minőségű (rossz öntvények, csúnya hegesztések, rosszul megválasztott anyagok), hogy nem volt kedvem azóta sem befejezni a felújítását, pedig itt van minden egyben: csavarok, tömítések, porfestett kasztni. talán egyszer majd összerakom.
egyébként lehet belőlük jó gépet csinálni, csak erősebb rugót kell gyártatni a dugattyúhoz, olasz szűrőkosarakat tenni a karba, sőt úgy emlékszem, hogy még a Faema E61 felsőszűrő és kartömítés is passzol. -
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
ilyen öngyilkos La San Marco projektem nekem is volt (a narancs LSM 75-ös gép, ami most a Kelet-ben üzemel). mondjuk az egy gyönyörű gép, az vigasztalt a sok szívás ellenére.
-
nagyúr
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
Börtönt kapott a volt tulaj méltánytalan bánásmódért, valamit szervízes emberke kínzásáért?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
t-bali3
senior tag
Tudtok olyan helyet javasolni Budapesten, ahol tudnék venni Pacificaffe Rome kávét? Ez megfelel kezdő kávénak? Gaggia Evolutionon fogom kitanulni a kávézást. Kezdetben kézi örlővel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Lehet egy kérdésem??
Van itt sok izgalmas íz, aroma kávéban.
Egy dolog, hogy valaki szereti a robuszta helyenként gyomorforgató cefre-, bor-ízét...
Miért kedvelt annyira a "bor íz"? Én kifejezetten kerülöm. Alkoholt nem iszom, így nekem a mokkás, csokis, diós, dohányos aromák jönnek be. Meg a .....
Lehet, hogy van aki csak ezeket a jegyeket érzi meg?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
HÁZIGAZDA
válasz Polarstar #10680 üzenetére
hú, ha valaki olyan ízű bort iszik, mint amilyen a robuszta, akkor ott hatalmas önsorsrontás van ám
(rossz) robuszta: büdös, mocsári, poshadt szag és íz
(jó) bor: gyümölcsös, fűszeres, vibráló, szép savak, tanninok, egy élmény
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Amióta kávézok, mindig csak azt hallom, hogy milyen mocsári a robuszta, soha nem mertem kipróbálni, max blendekben.
Van otthon pár csomag nyers robi, lehet majd rászánom magam aztán kezdek velük valamit.
A gagyi és a minőségi robuszta is "mocsári"?
Elvileg a jobbik fajtából van otthon.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lagoon79
tag
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Szorgalmasan kísérletezek, jelenleg is 12-15 fajta nyers vár otthon tesztelésre.
Ha veszek új fajtát akkor mind a 2 végletet szoktam tesztelni, pörkölök világosat, sötét is, aztán amelyik jól sikerült azzal tovább játszadozok/finomhangolom.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
von toth
tag
Sziasztok erről mi a véleményetek?[link]
Víztartályba mielőtt betöltöm a vizet felforralom hagyom kihűlni és a vízkőhártyáról leöntöm. Az úgy jó megoldás? Vagy kell hozzá valamilyen vízlágyító?
-
edk-
őstag
válasz von toth #10696 üzenetére
Az ikerszűrős kancsók (Brita Maxtra, Laica Biflux) állítólag szűrnek és lágyítanak is. Én ilyet fogok használni mostantól.
Valaki pont itt írta viszont nemrég, hogy a főzőbe tett lágyítópatron ellenére tiszta vízkő lett a gépe.
Ami a főzőt illeti, a lenti linken van egy jobb...
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
And06
aktív tag
brikkából iszok most paljoc guatemalat. Az izvilág hasonló mint espressonak, csak más tálalásban!
Érdekes ilyen világos pörkölést inni brikkából, szerintem a choco madness jobban állt neki, de ez is jó, csak fura kotyogóból gyümis kávét inni
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest