Hirdetés

Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    No, ezennel indul az első nagyobb körös bétateszt! Bemásolom ide is az infókat.

    -------------

    Kedves xy!

    Azért írunk most, mert elkészültünk a megújult Hardverapró első nyilvános bétaverziójával, melynek tesztelésére, véleményezésére szeretnénk most nagy szeretettel felkérni.

    Legutóbb másfél éve próbáltunk meg élesíteni egy akkor sok szempontból meglehetősen problémás verziót, amelyet végül kénytelenek is voltunk visszavonni. Számos igen éles, kemény kritikát kaptunk, így időbe is került, mire feldolgoztuk mind lelkileg, mind információtartalmában a több ezer hozzászólást. Végül visszamentünk az alapokig, és újra összeraktuk az oldalt úgy, hogy a lehetőségekhez képest megpróbáltunk az összes jelzett észrevétellel foglalkozni, azokat valamilyen formában felhasználni.

    Úgy gondoltuk, hogy a legjobb, ha azoknak mutatjuk meg először, akik anno és azóta valamilyen módon véleményt formáltak róla, hiszen még ha az esetek zömében a legkeményebb kritikával is illettek minket és/vagy a Hardveraprót, az az egy biztos, hogy az oldal sorsát tényleg a szívükön viselik.

    A bétatesztelési periódus alatt a "régi" Hardverapró természetesen zavartalanul üzemel!

    Fontos tudnivalók a béta oldallal kapcsolatban:

    0. az új oldal nem üzletszerűen kereskedők számára teljes mértékben ingyenes marad! Lesznek plusz szolgáltatások, melyeket térítés ellenében lehet igénybe venni, de ezek egyike sem lesz kötelező, és csupa extra a mostani működéshez képest (előresorolás, színnel kiemelés stb.).

    Ezek az extra szolgáltatások jelenleg is tesztelhetők, a PayPal alapú fizetésnél pedig mindig kiírjuk, hogy sikeres tranzakció, de természetesen nem vonunk le semmit.

    1. tényleg béta, így hibák bárhol előfordulhatnak! Kérünk, hogy ne emlegessétek azonnal a felmenőinket, egy béta oldal velejárója az ilyesmi.

    2. az oldal tőlünk független, külön szerveren fut, külön kódra épül, így minden olyan funkciója, ami a többi Prohardver-oldallal, fórummal közös, szinkronizálva van a szerverünkkel. A béta oldal viszont nem az éles Prohardver szerverrel, hanem egy tesztszerverrel szinkronizál! Ez azt jelenti, hogy az ott küldött privát üzenetek például nem jelennek meg az éles szerverünkön és fordítva. Ugyanígy, a kedvencek listája, az "itt szóltam hozzá" lista stb. sem az éles szerverről szinkronizálódik! A legfőbb szinkronizált dolgok:
    - hirdetések alatti hozzászólások
    - felhasználói adatok
    - privát üzenetek
    - kedvencek listák
    - itt szóltam hozzá listák

    3. a tesztszerverre felmásolt adatbázis körülbelül két-három hetes, egy akkori pillanatkép, tehát az azóta feladott apróhirdetések, érkezett privátok, mentett kedvencek stb. nem jelennek meg!

    4. a béta oldal és a tesztszerver adatbázisa később törölve lesz. Az ott feladott hirdetések, kiosztott pirospontok, elküldött privátok természetesen nem jelennek meg az éles rendszerben. A bétateszt során felvitt dolgok tehát el fognak veszni!

    5. hibákat, észrevételeket ebben a topikban lehet jelezni. Kérjük, add meg:
    - a problémás hely pontos linkjét
    - az operációs rendszered és böngésződ pontos típusát
    - lehetőség/igény szerint screenshotot is tölts fel a hibáról
    - röviden és egyértelműen foglald össze a hiba lényegét, esetleg alternatív működési javaslattal

    Nagyon szépen kérjük, hogy a fentiekre figyelj oda, épp azért, mert szeretnénk komolyan venni minden egyes bugreportot, javaslatot, de amit nem tudunk reprodukálni, az könnyen elveszhet a rengetegben. A tesztelés feltehetően több körös lesz, az első kör lezárása után visszavonulunk feldolgozni a beérkezett észrevételeket, majd később újabb kört hirdetünk. Erről ugyanúgy körprivátban értesítünk majd.

    Segítséged előre is nagyon köszönjük, azt meg pláne, ha nem első indulatból nyilvánítasz majd véleményt ;), mert hogy épp eléggé meg vagyunk szeppenve az előttünk álló feladattól így is. :B

    Itt érhető el a publikus béta.

    Üdv,
    a teljes stáb

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Aktív témák