Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    válasz lugosi #263578 üzenetére

    Még csak nem is hallottam erről a privát átjátszóról, így csak most kerestem rá. Ez alapján a privát átjátszó csak Safari-ban számít, nem? A kolléga viszont facebook-ra, messenger-re, stb. panaszkodik. Ráadásul nem tudjuk, hogy van-e egyáltalán iCloud+ előfizetése.

    Esetleg olyat tudok még elképzelni, hogy megfelelő APN esetén nem számolja a forgalmat.

    Illetve feleségem előfizetése kapcsán "harcoltam" a Telekommal hasonló miatt. Ott is úgy hirdették, hogy a közösségi alkalmazások forgalma nem számít bele az adatkeretbe. Csakhogy mégis csökkent, állításuk szerint azért, mert külső oldalról tölti be a videót, képet, stb. Messenger, Viber hívás is adatforgalommal jár. És ez az apró betűs részben elvileg benne is volt.

    Az én gyanúm még az, hogy nyilván ezen szolgáltatásokat több szerver is kiszolgál. A szolgáltató pedig nem biztos, hogy azonnal követi, ha egy új kerül beüzemelésre (különösen, ha valami felhő alapú dinamikusan skálázódó megoldás van az alkalmazásnál), így simán levonja a keretből, lévén nem illeszkedik az általuk rögzített szabályra. Én kértem anno konkrét listát a Telekomtól, hogy mikor melyik IP-ről/IP-re mennyi forgalma volt feleségemnek, de ilyet nem tudtak adni. Nem is értem, hogy miért, hiszen csak ezzel lehetne bizonyítani a jogosságot. A T-t meg is büntették ezen csomag miatt, feleségem kapott is ajándék adatkeretet...

    Szerk.: Közben a kolléga éppen az általam is írt szolgáltatói álláspontot említi (videó, stb. nem számít bele)..

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák