Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s_e_n_k_i

    tag

    válasz gipsztigris #17621 üzenetére

    Tipikus K-Európai hozzállás!
    1. Magyarországon a TMC szolgáltatás fizetős, nem is keveset kell érte fizetni, ráadásul nincs "örökélet", előfizetéses rendszerben megy, azaz évente meg kell hosszabítani. Szóval ha nem testszik, akkor lehet sírni a Trafficnav-nál, nem pedig az NNG-t ekézni. Szerinted ha ingyen odaadnák a felhasználóknak, akkor az mekkora plussz költség lenne a cégnek? A szolgáltatásért valakinek fizetnie kell.
    2. On-line keresés. Ugyanaz a szituáció. Egy nem lopott, hanem eredeti iGO-ban az, aki megveszi az NNG-től a SW-t nem keveset fizet ezért a szolgáltatásért amit direktbe vesz a Tomtom-tól, Here-től. Nekik is fizet, itt az NNG csak közvetítő (ha jól tudom). Ez is pár dollár évente készülékenként.
    3. Vannak még olyan cégek, akik megpróbálnak jogtiszta SW-el, jogtiszta térképpel készülékeket értékesíteni Mo-n. Ezek a cégek az NNG-től veszik a SW-t és a térképet is (most csak Mo-ról beszélek). Szerinted ezek a cégek mennyire boldogok most, hogy az, amiért ők fizetnek, most ingyenesen elérhető bárkinek? Konkrétan egy jó darabig senki nem fogja ezeket a PNA-kat venni. Az NNG sem teljesen hülye, nem szeretné a régóta megbízható, lojális partnereit teljesen lehetetlen helyzetbe hozni.

    Nehéz megérteni magyar fejjel, hogy vannak cégek, akik nem állami támogatásból, hanem a piacról élnek. Ez az egész nem kis költség lehet az NNG-nek, ezt tényleg csak azért csinálják, hogy valamilyen módon az egyszerű hétköznapi ember is részesülhessen abból a sikerből, amit egy magyar cég önerőből, 10 év kemény munkája során elért.

    Amúgy meg nem muszáj használni, van más alternatíva is.

Új hozzászólás Aktív témák