Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmisi99

    addikt

    Heló! Egy eléggé alternatív ötletem támadt. Szeretnék egy házi szervert, ami egy félig hibás de működő képes androidos telefon lesz. (2gb ram 8 mag).
    Az alap koncepció már megvan, illetve működőképes. Jelenleg Web és FTP szervert hibátlanul tudtam róla futtani DDNS el simán elérhető távolról. De szeretnék egy fájlszervert is, ahonnan távolról a windowshoz tudom csatlakoztatni mintha egy lokális meghajtó lenne a gépben. Az FTP azért nem jó mert az nem igazán úgy viselkedik mint egy meghajtó a gépben. Azaz ha megakarok nyitni mondjuk egy videót filmet, akkor az FTP letölti a gépemre nem pedig onnan futtatja.

    Valaki ajánlotta a Samba szervert, van is rá opció a telefonon futtatott szerver programban, de fogalmam sincs hogyan tovább. Megcsinálom a Samba szervert de, hogy a gépen hogyan érjem el az kissé rejtély. Videókat néztem de egyik se volt tiszta.

    Na erre sikerült megcsinálni. :C
    Már csak az a kérdésem, hogy valahol olvastam, a samba nem túl biztonságos ha nem helyi hálózaton csinálom. Esetleg van erre alternatíva. Csak mert jó lenne távolról is elérni úgy, hogy azért ne legyen könnyen hozzáférhető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák