Hirdetés

Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    na még ezt leírom, mert okos ember az én káromból tanul. :D aztán fexem.

    én úgy vettem észre, hogy az oldalemelést két féle képpen tudom csinálni.
    az érdekesség ebben az, hogy az egyik módszer úgy néz ki, mintha teljesen szabályos lenne, és az is, csak éppenséggel az oldalsó delta mégsem fejlődik tőle. :D ez olyan, hogy szimplán oldalra felemelem a kezem. fő ismertetőjegye (és ez fontos), hogy a felkart a vállam vonala fölé tudom emelni. a mai napig nem jöttem rá, hogy pontosan milyen izommal emelem fel ilyenkor a karomat, de az tuti, hogy az oldalsó delta kis terhelést kap (feszül, meg ha csinálok 167 ismétlést, akkor ég, de azzal nem vagyok kisegítve).

    ezzel szemben a szerintem jó oldalemelés olyan, legalábbis én úgy csinálom, hogy a vállat picit hátrahúzom, így ha megfeszítem a vállamat, akkor az oldalsó delta feszül meg (és egy picit a hátsó is, de az mind1). ha ebben a pózban vállizomból megemelem a karomat (ez a letört szárny effektus), akkor a felkarom soha nem éri el a vállam vonalát. legalábbis nálam.
    és ez az, amitől fejlődik a váll(am). :D

    mondanom sem kell, erre is elég sokára jöttem rá. :C
    láttam már 1278931 féle oldalemelést, de nekem a 1278932. féle válik be, ez egy ilyen sport.

    a mellhezhúzással ugyanez a helyzet, mindenhol úgy láttam, hogy konkrétan a mellhez húzzák a rúdat, én igy sosem éreztem a hátamat, viszont ha a nyakamhoz (a szegycsonthoz) húzom úgy, hogy felfelé nézek, akkor zsír.

    ennyi voltam mára.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Aktív témák