Sziasztok!
Nekem most egy Belinea 19-es moncsim van, és eléggé bántja már a szemem.
A lényeg hogy én átlagban napi akár 15 órát is ülök a monitor előtt és tényleg nagyon fontos lenne számomra hogy a következő monitor amit megveszek, minél kiméletesebb legyen és emellett a grafikai munkára is alkalmass legyen.
Grafikai munka alatt értem, a következőket: Photoshop, 3D Max, stb.
Eddig két monitort néztem ki, mivel a samsungot ajánlották nekem a legtöbben.
1. Samsung 1100 DF:
http://www.samsung.com/hu/products/monitors/cdt/syncmaster/1100df.asp?page=Specifications
2. Samsung 1200 NF
http://www.samsung.com/hu/products/monitors/oldmodels/1200nf.asp?page=Specifications
Ja igen és ezek mellé van egy Geforce 4 Titanium 4200-es vga kártyám, és a kérdés az hogy ez tudja e kezelni ezeknek a monitoroknak ezt az elég magas képrissitéseit vagy nem, és azt is le kéne cserélnem!?
Előre is köszi a válaszokat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Plum
(újonc)

Suliro
(őstag)
A kari tudja kezelni ezt a frissítést, én egy jó lcd moncsit ajánlok.
I believe in Dodge power!

Plum
(újonc)
Igen ajánlottak lcd - tft monitorokat már, de volt egy másik tábor aki viszont azt mondta hogy grafikára nem tulságosan alkamasak. Ezért vacilálok, mert a lehető legalkamasabb moncsit szeretném megvenni most számomra.

Suliro
(őstag)
Az új modern lcd-k már alkalmasak erre is, cak nagyon drágák,.
I believe in Dodge power!

Brae
(őstag)
Miért nem alkalmasak? Szvsz a geometriájuk még jobb is. Egyedül a színkezelés lehet problémás, de egy normális (Eizo vagy Iiyama) TFT-nél ez sem gond.
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

Plum
(újonc)
Ahm... oké. Most kaptam egy infot, hogy van egy ilyen EIZO moncsi, kb 2 éves jo állapotban. De viszont nekem Semmilyen tapasztalatom sincs és abszolut nem értek még a tft monitorokhoz, ezért kérdeznélek meg titeket hogy szerintetek ez milyen minőségű monitor.
Akkor már 3 monitor közül kell választani! 
http://www.eizo.com/support/discontinued/lcd/l685.asp

puffneki
(tag)
ha webre készítesz grafikát, akkor végülis bármelyik tft jó lesz neked, ott nem számít a színhűség -a legtöbb megrendelő jó ha a fényerőt be tudja állítani a monitorán-, de ha nyomdai melókat is csinálsz, akkor inkább errefelé keresgélj:
Bővebben: link
de készülj fel, hogy elég mélyre kell nyúlnod a zsebedbe.

Plum
(újonc)
Főleg webre készitek jo minőségú grafikákat. Tehát akkor te azt mondod a tft bőven megfelel!? Amit belinkeltem Eiso szerinted milyen katergória?

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Grafikai munkara egyellore 2 db joszag letezik mejj tejjeziti a szin miatti doloat /felteve hogy azota mas meg nem kapta pl. az uj nec-ek/
Geometriaval valobannincs gond, de valoszinyuleg a szinhuseg steren sem akarnal sokat engedni igy asztan ismerve agafikusok haklissagat inkabb lebeszelnelek.
De ha megnezed es Nked megfelel akkor soxep evett egyuitt:- )))
Mlelsleg koborilit t egy 19-es monitor totyik ami elemnet az igenyes crt fele 19-tol folfele....
J ameg meg akad egy 21-21-es is, de abban kevesebb a gyakorlati tapasztalat...
udv
neduddki
p.s. tessek mopndani a 685-os eizo az veleltlenul nem egy lassu s-ips-es joszag kibaltazott kepminoseggel, nec-es panelella????
mod: hol az francba van az az orosz link????? grrrrrrrrrrr hujjet kapok hogy ujabban dsemmit nem talalok:- ((((((
ja es az igert tft, mi mas is lehetne: Bővebben: link namost akkor ezek kozul mind mekkeapta?????
[Szerkesztve]
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

puffneki
(tag)
asszem ez ennek: Bővebben: link a kistestvére, szal biztos ez sem rossz, sőt.
de úgy általában eizo név biztosíték a jó minőségre.
ezt is egy eizo t766 crt monitor előtt gubbasztva írom.

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Hogy ezek nek hogy ossze csengenek az adataik:- )))))
udv
neduddki

Kraptor
(PH! addikt)
A baj, hogy nagyon drága az enyhe kifejezés, QRVA drágák. Majdnem egy 100K-val többe kerülnek mint egy profi CRT és még szerintem még mindig nem verik meg a CRTket. A nagyon tutik TFTk meg 400k-nál kezdődnek.

Plum
(újonc)
Uhh nagyon jo moncsi, de egyenlőre a pénztárcám kevés hozzá 
Én olyan max 160 ezret szánnék moncsira.
Az Eiso amit belinkeltem is ezen az áron belül van.

Plum
(újonc)
Igen igen... nagyon jo moncsik de sajnos egyenlőre elérhetetlenek

Brae
(őstag)
Az Eizo abszolút top kategória. Az általad kiválasztott monitor webgrafikára teljesen ok.

Kraptor
(PH! addikt)
Szerintem akkor inkább vegyél egy 21'' CRT-ét annyi pénzért. Sokkal jobbat tudsz venni és még nagyobb is.

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Ize... Te nem a 685-rol beszelsz megsem???????? masodik link a #11-ban...
udv
neduddki

Plum
(újonc)
Szerintem is megfelelő és kb fele áron tudom szerezni mint a Samsung 1200 Nf-et, bár annyi bibije van hogy 2 éves és még nem láttam, jav. héten megnézem, és ha okés akkor megveszem. Ha nem vállik be még mindig árában el tudom adni. 

Plum
(újonc)
de arrol, és tudom hogy az se egy olcso moncsi, de azt tudok szerválni egyet nagyon nagyon nagyon kedvező áron, csak mondom két éves. :?

Brae
(őstag)
#1-be jelezte h a szeme világát nem szeretné veszélyeztetni...

Plum
(újonc)
igen ez a fő céllkitűzésem egyike ;)

puffneki
(tag)
de, arról van szó.
és most már majdnem biztos vagyok benne, hogy ennek a kistesója:
de hogy ez nec panel vagy sem, azt nemtom.
mindenesetre a nagytesótól MLaca el volt ájulva.
mod:lemaradtam...
[Szerkesztve]

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Az en nec-em is, meg az egyik tszcse volt elnokeje meg 2.5 eves es kerdezd rola lkadar-t hogy szeritne mijen kepe avn:- )))) az is nec: -)))))
NEm felel attol hogy nagyon megertott volna nekij ea za 2 ev, habr ugy e illi k megnezni, amugy ennyuibe faj????
udv
neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Sajnos azot akiderultek egyeb balhek rola, lasd prad.de es az itteni s-ips-es totyik...
udv
neduddki

Plum
(újonc)
Teljesen ok, az amit irsz! Megnézem mindenképp! ;)
Egy kérdés! Miért irsz ilyen furcsán? alig értem össze vannak kavarodva néhol a betük, vagy ez csak nálam probléma? 

Brae
(őstag)
Akkor az Eizo TFT-t veszed. Ha tényleg 15 órát töltesz monitor előtt nagyon fogod értékelni a TFT szemkímélő hatását

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Na eszt irta a 2.5 eves 1810x-re Bővebben: link
udv
neduddki
p.s. a nev kotelez:- )))))

puffneki
(tag)
de itt: Bővebben: link azt írják, hogy az l885-nél nem ezt a panelt használja az eizo.
n> yes, I think that this was the reason for Eizo, not to choose this
n> panel for their L885. And I think, that this decision was right.

Plum
(újonc)
fúú most lehet én vesztettem el a fonalat, de nem vágosz miről irsz 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
CSak hogy nem kell mehijedni a 2 evtol:- )))) mert amirol lkadar aszt irta az mar 2.5 eves:- )))
udv
neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Az eizo supportja meg aszt irta: Bővebben: link csak hogy idezzek mar inne is:- )))
Itt a nevezetes tomshardver teszt: Bővebben: link
es nem tanalom aszt az angelus izet amiben emlegtnek vmit a 885-rol:- ((((
udv
neduddki

Plum
(újonc)
jaaaaaa vágom! 
oksi! Akkor amit akartam azt azthiszem megtudtam és értesitek majd mindenkit hogy mit sikerült majdan vennem a jövőhéten és hogy mi a véleményem rola! ;-)
Köszi a gyors válaszokatés tanácsokat!

puffneki
(tag)
uhh, németül elfelejtettem az évek során...
most össze vagyok zavarodva. akkor nem nec panelos (amiről kiderült, hogy szar), hanem sharp panelos, ami a toms szerint szintén szar.
légyszi illuminálj már engem, mert el vagyok itt veszve.

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Na akkor tenyleg meg vagy keveredve:- ))))
Nem az nec s-isp vot szar hanme az lg, de Lacix29 aszt alicsa hogy ma az sem.:- )))
Ha minden igaz a 2108ux az eredeti csak nekme nem gyun be az angol nec-lc oldal, meg a prad.de-s szerkeszto szeitn a 1980sxi+ is az lesz....
A 2180-ra mar leglabb tudok 4 jeletkezor, de az ara..... ajajajjaja;- ((((((
udv
neduddki

puffneki
(tag)
ok, kösz.
azért hittem azt, hogy az nec panel szar, mert itt Bővebben: link azt kérdezted, hogy ennek olyan panelja van.
én mondjuk a toms monitortesztjeit is fenntartással olvasom, amióta a 19''-os monitorok közül a Vision Master Pro 454 lett a nyertes. volt szerencsém nekem is kipróbálnom...

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
A kibaltazott itt igencsak pozitiv jelzo aklarna lenni, elnezest csak felreertheto voltam:- )))) de ez ha emlekeim nem csalnak ez nem is s-ips hanem vmejjikregebbi ips, aswzem az enyemnek az elogye talan????
udv
neduddki

Plum
(újonc)
Végül is az Eizo L685 -nél maradtam és meg is vettem a hétvégén. Igazábol nagyon nem kell tesztelgetnem már, mert eddig megnéztem rajta egy dvd filmett megnéztem az NFSU2-t meg egy pár grafikai progit és elég szép képe van. nincs pixel hiba sem ;) Szoval szerintem jo vétel volt.

Sacc
(újonc)
Bocs Plum, hol vetted és mennyiért?...
Egy TFT semmiképp sem alkalmas profi grafikai munkára. Én is azon dolgozom, igaz ''csak''
tördelek de a szkenneresnek crt-je van nem véletlenül. Nekem egy F-419-es Agneovom van 19''-
ban, szóval nem olcsó fajta. De még ez sem alkalmas rá. Nem színhelyes. Még megközelíteni
sem lehet vele a crt. Bár a színhelyesség mint tudjuk elég relatív fogalom. RGB---?CMYK. De
egy jó crt kalibrálva egy adott nyomdagépre az a legjobb eredményt tudja.
G
Ezzel az álláspontal lehet vitatkozni, bár szerintem nem érdemes ezt sok éves szakmai
tapasztalat mondatja velem.
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

Sacc
(újonc)
Üdv érdekelne a véleményed az F-419-ről, fontolóra veszem... van azon dvi?
szabadúszóként aligha tudod belőni a monitort egy adott gépre amikor legtöbbször azt sem tudod hova viszed az anyagot. Az RGB > CMYK problémát sztem nincs az a crt és tft monitor ami 100% -osan kezelné. Nyomdai környezetben lehet, hogy be lehet kalibrálni a monitort közel színhelyesre de így semmi esetre sem....az a baj, hogy rengeteg a külső tényező amíg a dolog ténylegesen manifesztálódik 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Es mit mondasz a cg220-re?????:- ))))
udv
neduddki

Loha
(PH! kedvence)
Ha minden igaz amit leírtak róla akkor nagyon ütős egy TFT az biztos, csak én rosszúl lennék az árcédulájától 
Ez a moncsi kb ugyan az mint a SONY FW900 csak TFT-ben... 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Akkor melegics egy kis 2180-as arral, utanna mar nem lesz akkor augras:- ))))
udv
neduddki

Loha
(PH! kedvence)
Használt moncsi is játszik, vagy csak új? 
[Szerkesztve]

Loha
(PH! kedvence)
Olyan 1200-1300k körül lehet...
ehhez képest a SONY FW900 ''csak'' 500k... 
Igen van rajta DVI. Én pl MAC-rôl használom azon meg csak az van. Mármint lehet rosszul
tudom mi a DVI de ezen van sima vga és egy annál sokkal szélesebb fehér színě soklábal
csatlakozó. Én 1280-ban használom 60Hz-en. A képe těéles még a betüszélek is. Geometriai
hibáról ugye TFT esetében nem nagyon kell beszélni. Én teljes mértékben meg vagyok vele
elégedve. Szerintem a képe van olyan képe mint az otthoni MAG-omnak. Én nyugodtan merem
ajánlani tördelésre de grafikai melóra semmiképp sem.
G
Szerk.: Itt találsz róla bövebb infót: Bővebben: link
[Szerkesztve]
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

norbykov
(újonc)
Kövezzetek meg, hogy egy 2004. decemberi témát felélesztek, de azóta azért már voltak fejlődések monitorok terén. A kérdés viszont marad......
Ha TFT-t, akkor milyet grafikai (de elsősorban webdesign) munkára? 

Lujko
(lelkes újonc)
ha nem nyomdai munkára használsz egy moncsit akkor szinte mind1 mert ha vkinek más monitora van vagy ugyanaz de más beállításokkal akkor sem ugyanúgy fogja a képet/weboldalt látni, mert más a fényerő vagy a telítettség vagy a kontraszt, stb....