Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulupeti

    senior tag

    PowerA Spectra Infinitym több, mint egy hónap szervizben töltött idő után nem javítható státuszba került, cserélni sem tudták, így néhány telefon és email váltást követően másfél hónap után végül visszakaptam a pénzemet. Már ekkor kitaláltam, hogy nekem Gamesir G7 SE kell helyette, mert jókat olvastam róla és sosem volt még hall effectes gamepadem. Magyarországon ekkor nem volt kapható, így megrendeltem Geekbuyingról, akcióban, cseh raktárból elvileg meg kellett volna, hogy kapjam 5-7 munkanap alatt, viszont ez a dolog is jól mutatja, hogy néha mekkora szerencsével vagyok megáldva, a csomagot ellopták a német postán. Újabb 1-1,5 hét levelezgetés következett, míg végül innen is visszakaptam a pénzemet. Csak nem mondtam le róla, megrendeltem Banggoodról, ahonnan 11 nap alatt, kedden végre meg is érkezett.

    Néhány kép:

    Összehasonlítási alapom jelenleg csak a 8BitDo Ultimate Wired Controller for Xbox-szal van. Fogásra, méretre szerintem eléggé hasonló a kettő, talán pár mm-rel a Gamesir szélesebb. Kényelmesen ül a kézben, az alja recézett ennek is, 1-2 óra játék után semmiféle csúszást, izzadást nem tapasztaltam. A gamepad meglehetősen könnyűnek mondható (kb. 230g), de ahogy a 8BitDonál, ennél sem érzem azt, hogy ez az összeszerelési minőség rovására ment volna. A triggereknek zéró hangjuk van, jól adagolhatók. A select, a start, a share, az xbox és a profilváltó gombok mikrokapcsolósak, nem tudom, hogy ez pozitívum-e, nekem tetszik, hogy ilyenek. A D-pad és az ABXY gombok gumimembránosak, a hátsó gombok nem tudom mi félék, de jól működnek, csendesek. A kontrollert 4 db rezgőmotorral szerelték, 1-1 van a triggerek alatt, 1-1 pedig a gripekben, erősségük számomra megfelelő.

    A gamepadhoz tartozik egy igen jó szoftver, Gamesir Nexus névre hallgat, 3 db profilt tudunk benne menteni, a hátsó gombokra tetszés szerint rá lehet programozni a kontroller bármelyik gombját, tudjuk állítani a stick-ek dead zone-ját, ugyanígy a triggerekét is, a rezgés erősségét, stb. A polling rate alapból 250 hz a gyári kontroller 125hz-ével szemben, de tudjuk állítani akár 500 vagy 1000 hz-re is, ha jól tudom jelenleg nincs másik olyan Xbox kontroller még piacon, ami ezt tudná. A két magasabb érték beállítása esetén viszont le kell mondanunk a fülhallgató bemenet használatáról.

    A kontroller előlapját mágnesek tarják a helyén, lehet venni hozzá különböző faceplate-eket, ha valakinek erre van igénye, akkor tudja cserélgetni őket:

    A negatívumok, mert ez is van, nem akarom véka alá rejteni őket.
    - A select és start gombok az átlagnál fentebb kerültek elhelyezésre, így ez kis megszokást igényelt, a start gombbal igazából nincs is probléma, mert annak nincs az útjában semmi, viszont a select gomb lenyomásának egyértelműen az útjában áll a bal oldali stick, kényelmesebb lenne, ha egy centivel lentebb-jobbra került volna. A funkcionalitást itt feláldozták az esztétika oltárán.
    - az ABXY gombok lenyomásra picit talán hangosabbak, mint a 8BitDon

    - fehér :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák