Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    válasz Agony #37788 üzenetére

    előtte lévő 1-2 nap is igen fontos, hogy rendesen betöltsd a szénhidrát raktáraidat. itt arra esküszöm, mint inf3rno: soksok rizs, krumpli, tészta (durumot preferálom én), pizza jöhet, nem kell félni. másik nagyon fontos dolog a hidratáció, mo farah is említi egy videójában, hogy a versenyt megelőző 1-2 napban különösen figyelj arra, hogy eleget igyál és tiszta legyen a vizeleted. én már ekkor is kerülöm a túl sok fehérjét és a tejtermékeket.

    verseny reggelén ha van időm egy jó rántotta, kis kenyérrel, ha nincs, akkor gyümölcs: banán, mangó, körte. plusz én szeretek elkortyolgatni egy energiaitalt is indulás előtt, amikor a reggelit követően már megvolt a ballasztanyag kiürítése :D

    versenyen a frissítőpontokon én egy vizet egy isot szoktam inni, esetleg iso helyett kólát, ha van. és szeretem a géleket is. egy félmaratonon félidőben eltolok egyet. de legközelebb kipróbálom, hogy inkább kettőt.

    utána meg amit kívánok, valami ocsmány junk mcnuggets vagy kfc-s kaja :DD

    tomcica:
    megvolt az első általad javasolt 16 (15,4 :D) km, közepén a 10 km fokozóval. hát így sikerült... sajnos valamit elcsesztem megint 8 km-nél, meg kellett állnom egy fél percre, mert nagyon szúrt az oldalam, de aztán az áhított célt (5:00 --> 4:40) nem sikerült elérni, kicsit felette maradtam, de legalább a fokozó jellegvalamennyire megvolt, 48:54 lett a 10k :)

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák