Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz Danika256 #27974 üzenetére

    Mert nem eleg az aerob alapozas,azt tempokkal kis is kell "elezni".Megpedig heti 1-2x laktat kuszob aljan levo tempoval (ez meg szinte porgos aerob futaskent erzodik) valamint egy rovidebb laktat tolo tempoval.Ez utobbit eloszor erdemes progressziv fokozo tempoval elerni,megindulni az aerob tetejerol es szepen minden kilometerben csavarni rajta egy 5-10pulzust.Feszes csak a vegen legyen 500m,ne tobb!
    Ha valoban jo szeles az az aerob alap,akkor ez a periodus elkezdi erzesbol feltolni a laktat felso kuszbet,ahol mar igen gyors vagy,de meg nem anaerob,meg nem robot a mozgas es nem termelodik annyi laktat,ami mar gatolna a futasodat. (illetve minden mas "egestermek").
    Nagyjabol 2honap ilyen elezes kell.Utana ha rovidebb tavokon versenyzel akkor resztavozassal az anaerobot is kimaxolod,h ott is tudj mozogni (ez szokott fajni 400-ak,erosebb 1000m-ek).Felmaraton eseten el lehet lenni mar a 10K sebessegevel is,csak ossze kell fuzogetni 10x1000m azon a sebessegen,5x2000m,3x3K,2x5K kesobb 10K felmero,majd akar heti 10k a felmaratoos sebessegen (amikor ez menni fog durva dolgok jonnek elo) es johet a FM.

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák