Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodius

    őstag

    válasz niof #81246 üzenetére

    Tegyük hozzá, hogy hála pár szereplőnek a hifi piacán (Pl. Topping, vagy SMSL), ami most 60-100K-nak felel meg az 10-15 éve dupla annyiba is kerülhetett volna. Amennyi dicséretet és nem feltétlenül hype-ot kapnak ezek a gyártók, örülünk, hogy alávágnak némileg a piacnak.
    Ez talán azokra nézve szomorú, akik összehallgatva a milliós rendszereiket, azzal szembesülnek, hogy:

    1. Rájön, hogy feleslegesen vert el több százezret egy oylan rendszerre, amit kihozhatott volna fele annyiból is.
    2. Hiába az olykor millióknak, amit ő feláldozott az oltáron. És bizonygatja, hogy ebben meg ebben azért csak jobb az ő rendszere.
    3. Erről viszont nem tehet, mert ami annak idején +30%-os ugrást jelentett az bizonyos idő elteltével leredukálódik nullára és a kezdeti újdonság, ami eufóriával és dopaminnal öntötte el az agyát hétköznapi lesz és óhatatlanul felmerül a kérdés: hogyan és miben lehetne jobb a jelenlegi lánca. Csak hogy bizonyos szint felett már tényleg több 100K-t kell elverned 10-20%-okért. Innen meg egyenes az út az úgynevezett "chase"-ig vagy ahogy mi hívjuk (talán) "audio-spirálig".

    A minap futottam bele egy beszélgetésbe, hogy a high-tech az a kg-kon is múlik és a jó rendszerek 30-40Kg-sak is lehetnek és az a jele az upper-hifinek. Felsoroltam egy rakás példát, amiben a zászlóshajók max. 5 kg-k, a hordozhatókról már nem is beszélve, akik max. 300 grammosak és olyan hangokat adnak ki magukból, hogy az ember csak néz, hogy azt meg hogy.
    Miről beszélünk? :U :Y

    Én mindkét csoporttal egyet-értek, de tegyük a szívünkre a kezünket: ha bőven futná rá, nem adnánk ki érte plusz pénzt? Hogy csak egy kicsit feljebb? (Pl nálam: Sundara---->Dan Clark Aeon 2)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák