Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    No, Hátha érdekel valakiket rajtam kívül is. Tevékeny napot zártam, írnék egy kis összefoglalót.

    Reggel BajnokPityu látott vendégül egy kis fülelésre. Ezúton is úfjent köszönöm a lehetőséget. Fő célom a tranyós erőlködőjének a meghallgatása. Miután az volt a felkiáltás hogy zenei mint a canamp de részletes és tiszta is emellé, nem kicsi elvárásokkal érkeztem.

    MSII+ uj verzió tranyós k701. A tranyós BajnokPityu donor/teszt/béta/saját példánya volt. Amolyan állatorvosi lónak tűnt ránézésre

    Ismét csak nem lenni nekem sok szó ( bullshit ) erre. JÓÓÓÓÓ. tényleg NAGYON penge a k701el. Részletes. Nagyon. elképesztően jó felbontás tisztaság, mindezt úgy hogy nem megy a zene rovására. Megmarad a lendületes gördülékenysége a zenének. Mindemellett ami feltűnt hogy az eddigi nagy felbontású erősítők amiket hallottam valahogy nem könnyítették meg a zene hallgatást. A túl sok részlet a túlságosan felbontott zene valahogy olyan kicsit feszültté figyelőssé tette a hallgatást. Ez nem. olyan természetesen folyt a zene ezen a soron ahogy azt kb elképzelem. Egy hiányérzetem volt, szeretném meghallgatni az koporsó msii+-al is, bár kétséges hogy annak a színezése melegsége mosása pozitív hatással lenne-e a rendszerre. Könnyen elképzelhető többet ártana mint amit használ. Aztat még ki kell próbálnom valahogy, akinek ilyen lenne sikíthat ( Deadzone?? )

    Este pedig bkercso kollegánál jártam. Meghallgattam pár dolgot amit eleddig nem még

    Ezekről csak röviden ETA: szép masszív kiépítés fém doboz igényes külső. Hangra nem igazán különbség a presihez képest. Általam hallgatott tesztelt zenéken a crossfeed semmi vagy alig valami változást javulást/romlást idézett elő.

    Az uj MomentDAC. NagyDACheadbuffer kombó. Kicsit hosszabban. Jól szól az a dac. Kifejezetten jó volt hallgatni. Részletes transzparent tiszta. Nekem a headbuffer nem pálya. Vannak halk felvételein amin az erősítetlen headbuffer koppon sem elég hangos a k701el.
    Történeti hűség kedvéért Bkercso meg tudja oldani hogy a dacról erősebb jel jöjjön le amivel ez már kiküszöbölhető lenne.
    Össze is hallgatuk az MSII+al. FLAC msII+/MomentDAC headbuffer volt a sor. Én k701 Bkercso saját shure 440.
    A direkt összehasonlítás nekem a következő eredményt hozta. Transzparensebb a MomentDAC. Nagyobb a felbontása több a részlet benne. Gyors feszes "izgága" hang, a teljes tartományban. Ez a mélyeken NAGYON jó volt. A magasakon nekem sok.
    A hrt lomhább alul, viszont messze nem olyan tolakodó felül. Összességében én könnyebben hallgathatónak, kisimultabbnak éreztem. Hogy ez a "jitteres" torzítás vagy nemtom az én szempontomból mindegy.
    Bkercso annyit mondott hogy sokkal mélyebbre "látott" a zenében ( ami nem is vitás ) és neki ez a célja az eszközzel.
    Ami negatívat tudok mondani róla az az USBn 16 bit max 48000. Van pár felvételem 24/88,2k-ban. Ott azért már nem egy sima felezés duplázás sampling van és ez lehet problémás. ( FELTÉTELES mód mert én marha nem tettem át a laposra amit vittem azokat... ) Ami viszont tényleg gond az hogy wasapi nem szerette. Nyilván a 24 bites fájloknál élből nem fog menni mert ugye max 16, de valamiért 16/44100 as flacra is hibát dobott. A bitperfect lejátszás ( ami hogy túlértékelt és egyáltalán hallható-e egy másik vita tárgyát képezheti ) tehát USBn felejtős. Nyilván windowsnak be tudom lőni albumonként hogy a forrásnak leginkább megfelelő konverzió legyen, de azért az macera.
    Mindezen kommentjeim szigoruan az USB forrásra értendőek. Optikait meg sem próbáltam mert nálam nem szempont. Optikan pl ahogy BajnokPityu írta elég bitangosan szól, és kifejezetten erős ajánlat.
    Kisimpedanciás/érzkény füleshez pláne optikai kimeneten én kifejezetten erős ajánlatnak tartom.

    Végül pedig a hd 650emet élénkítendő elhoztam egy presentert. Alap opa kiszereléssel. Most is ezt hallgatom jól áll ez a 650nek. Nyilván lehetne alá jobb/drágább(sokkal) rendszert is tenni de a k701 a fő csapás. A 650 backup illetve rotációban cserejátékos és ehhez teljesen kellemes a presenter2vel.

    Megnéztem Bkercso diszkrét opáját is a presiben. Még egy léptéket emelt és javított a 650en. A lustaságát lanyhaságát alul még tovább kompenzálta, tisztább lett az egész. Viszont a felár, mivel a fő rendszert is most építem, per pill passzolásra kényszerített. Mindenképp meghallgatandó. Korrigálásra szoruló, mélyhangsúlyos fülesekhez kifejezetten jó választás lehet.. ( k701hez viszont nagyon nem illett nekem )

    Természetesn Bkercso kollégának is hála és köszönet az időért és lehetőségért.

    A fent leírtak egy lőtérsüket hozzá nem értő nagyon nagyon személyes véleménye, a valósággal akár nyomokban hasonlóságot is tartalmazhat de fikcióként kezelendő.
    Az mindenestre egyre nyilvánvalóbb hogy nem lenni hardcore hifista. A zenei élmény nekem előrébb van a prioritáslistán akár bizonyos objektív szempontok kárára is. Véleményem is ennek tükrében kéretik kezelni.

    SZERK egy dolgott felejtettem ki: Látszólag ellent mondok magamnak azzal hogy először azt mondom jó volt hallgatni a MomentDacot majd mégis a hrt-t mondom hallgathatóbbnak. így volt időrendben és a közvetlen összehasonlításnál tűnt csak fel az amit a hrt javára írtam. Eszerint direkt összehasonlítás nélkül fel se tűnt volna.

    [ Módosította: KrAt ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák