Hirdetés
-
Computex 2024: a GeIL memóriái között akad olyan, ami 10 GHz fölé merészkedik
ph A vállalat portfóliójában a hétköznapi DDR5 DIMM-eken kívül vannak CUDIMM, CSODIMM, CAMM2 és LPCAMM2 formátumú újdonságok is.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Csak 2025-ben érkezik a Little Nightmares III
gp A sokak által várt folytatás sajnos nem fog idén megjelenni, kicsit tovább kell rá várnunk.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #6338 üzenetére
Ázsiai ételeket, és fűszereket is szoktam használni, így nekem már ez sem jelent gondot, ezeket is érzésre fűszerezem. Szeretek mindenféle ételt kipróbálni a világból, ritkán vannak ismétlődő ételek nàlunk.
Ha először készítetek valamint, akkor is inkább az illata és ízre hagyatkozom, és nem méregetek, de ettől függetlenül azt javaslom, hogy kezdetben mindenki mérjen, ha nem biztos magában.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6360 üzenetére
Zárható zacskóban(Ikeás) szoktam eltenni a fagyasztóba, amennyi szelet kell éppen annyit kiveszek egy tányérra és úgy engedem fel.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6379 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6382 üzenetére
A tészta is teljesen jó, a Barillának van az a nagyon vékony spagettije, azzal is passzolna, illetve el tudom még képzelni rizs/üvegtésztával is. Biztos finom volt, a leírás alapján az ízek eléggé passzolnak.
Már ment is az összefoglalóba. -
krizmo_
Topikgazda
Mustáros sertéskaraj, krumplipürével:
Egyik kedvenc receptem, kevés hozzávalóból megvan, és nagyon finom.
Recept:
- Karaj szeletelve
- 1 kis üveg magos mustár
- Só, bors ízlés szerintA hússzeletek fűszerolajon(az én fűszerolajamban mindig jó sok fokhagyma van) megpirítom, sózom, borsozom, majd mehet rá a magos mustár(lehet sok, vagy csak néhány kanál, nem lehet elrontani), és annyi víz, hogy ellepje a húsokat. Addig kell főzni, amíg a hús szinte magától szétesik, és be nem sűrűsödik a szósz rajta.
A krumplipürét most megbolondítottam egy kis fekete sóval, nagyon jól ment hozzá, egyébként, vaj és tej ment még bele, valamint a krumpli levéből is hagytam rajta egy kicsit.
És kovászos uborka is volt mellé, ami most isteni lett.
Amúgy, rizzsel nagyon passzol.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Gondoltam vacsorára csinálok hummust, sokféleképpen szoktam készíteni, most egy natúrabb verziót csináltam:
Hummus recept:
- 300 g csicseriborsó(konzerv)
- kb. 2 kiskanál tahini
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerintTahini recept:
Serpenyőben alacsony hőfokon megpirítjuk a szezámmagot(épphogy megpirítjuk, nehogy megégjen, mert keserű lesz!), majd aprítógépbe tesszük és olívaolaj hozzáadásával addig aprítjuk, amíg krémes állagot nem kap. Nem kell hozzá sok olaj, csak a krémesítés miatt szükséges.
Lehet macerásnak tűnik, de nagyon egyszerű, és megéri házilag elkészíteni, mert sokáig eláll, és sok mindenhez felhasználható, valamint gazdaságosabb is.Mindent egy tálba teszek, majd botmixerrel pürésítem. Én pirítóssal, zöldhagymával és paradicsommal szeretem a legjobban.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6406 üzenetére
Szinte bármelyik részét jó egyben megsütni. A hentesnél lehet kapni malac combot szeletelve, olyat amiben benne van a csont(Frédi szeletnek is hívják), karajt is lehet egyben sütni, vagy pulled porkot.
A sütés végénél vedd le a fedőt és ilyenkor tegyél rá légkeverést, így megpirul majd, és nem lesz főtt íze.
-
krizmo_
Topikgazda
Lecsó csirkemellel, és rizzsel
Recept:
Ízlés szerint hagyma, paprika, paradicsom és só.
A felszeletelt hagymát odateszem pirítani, majd a paprikát is hozzáadom, ha kicsit megpirultak mehet hozzá a paradicsom. Amíg fő a lecsó sütök néhány szelet csirkemellet, amit sóval, borssal, és a végén egy kis fokhagymával fűszerezek. Közben a rizst elkészítem...Egyszerű, elronthatatlan, és nagyon finom.
Kinél hogy készül a lecsó, mi kedvenc recept?
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #6424 üzenetére
Kolbásszal még nem is próbáltam, de biztos finom lehet. És ez a füstölt paprika is felkeltette az érdeklődésem. Ezt a fajta verziót frissensült, ropogós héjú kenyérrel tudom a leginkább elképzelni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6426 üzenetére
Kicsit nem árt néha. Amikor az első Wellington bélszínt készítettük párommal karácsonykor, megittunk egy üveg mazsola bort, másnap annyira meglepődtünk, hogy milyen szép lett és még a képek is jók lettek. Azóta sem tudom hogy készítettem el a tésztát hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
Hentes tokány orzo tésztávalRecept:
~ 80 dkg karaj (vagy sertéscomb)
- 150 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 db nagyobb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 - 20 dkg kovászos uborka
- 1 doboz (100 - 140 g) paradicsompüré
- Só, bors ízlés szerintMegpirítom a felcsíkozott szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, összepirítom őket, és a fokhagymát is beleteszem, ezt követően mehet rá a felcsíkozott hús, majd a paradicsompüré.
Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadom a felkockázott kovászos uborkát is, és addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fontos a kóstolás, érdemes a végén sózni, mert az uborka és a szalonna is enged sót, a bors is ilyenkor mehet bele!Orzo tészta elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a tésztát majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és készre gőzöm. Úgy készül, ahogy a tarhonya.Rizzsel, nokedlivel, sültkrumplival, tarhonyával, vagy bármilyen tésztafélével lehet tálalni.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6449 üzenetére
Üdv,
Gondolom előfőzött lehetett. Használtan már Aldisat. Én úgy szoktam készíteni, hogy kevés fűszerolajon megpirítom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel/alaplével, de ha nem puhult meg, akkor teszek hozzá még.
-
krizmo_
Topikgazda
Pesztós és kolozsvári szalonnás - sülthagymás - sajtos babka
Tészta recept:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 220 g kovász (100% hidros)
- 500 g liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk sóTöltelék:
- 1 üveg pesto
- Sült hagyma (most Aldisat használtam)
- 150 - 200 g kolozsvári szalonna (kicsit megpirítva)
- Sajtok (többfélét használtam: cheddar, ementáli, kéksajt...)Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, a só kivételével minden ment bele. 1 óra fermentálás után adtam hozzá a sót, ezt követően 3-szor hajtogattam 45 percenként, majd ketté osztottam. Vékonyra kinyújtottam, az egyiket pirított hagymával, sült kolozsvári szalonnával, és sajtokkal szórtam meg, a másikat pedig megkentem pesztóval és reszeltem rá sajtot(kemény sajtot érdemes használni, pl. Parmezánt).
Ezt követően feltekerem a tésztát, majd hosszában kettévágom a tekercset, és a két darabot vágott felével felfelé összetekerem. Egy kenyérsütő forma aljára tettem sütőpapírt, beleraktam a megformázott babkát, és kb. 90 percig a duplájára keleszttettem.
180 fokra előmelegítem a sütőt és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Szórtam rá még egy kis reszelt sajtot a tetejére kb. félidőnél.Csak akkor szabad szeletelni, ha kihűlt!
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Top cat #6464 üzenetére
Te ma nagyon kötekedsz velem.
Itt érdemes nézelődni, és keresni olyan helyet, ami közel van, a szedés remek családi program, és jó kis testmozgás, de venni is lehet: Szedd magad, Gyümölcsvadász.
-
krizmo_
Topikgazda
Sárgabaracklekváros, és eperlekváros crostata, teljes kiőrlésű lisztekből
Tavaly nyáron találkoztam ezzel a süteménnyel Olaszországban, és nagyon megtetszett főleg az, hogy a tésztája teljes kiőrlésű lisztekből készült, így gondoltam kikísérletezek egy ahhoz hasonló verziót. Könnyen és kevés hozzávalóból elkészíthető sütemény.
Tészta:
- 375 g liszt (KBL200, és TBL300)
- 150 g vaj
- 75 g tej
- 112 g porcukor
- Vanília aroma vagy vanilás cukor, fél citrom reszelt héj, csipet só
- 10 g sütőporTöltelék:
- Eper és baracklekvárA szobahőmérsékletű vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tésztát csak addig szabad gyúrni, amíg összeáll, nem szabad "túlgyúrni". A hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a vaj ismét megdermedjen és dolgozni tudjunk vele, (egyébként, ez a tészta napokig eláll hűtőben, ha marad belőle érdemes eltenni).
A tésztát kinyújtom és a formába illesztem, majd meghintem egy kis kekszmorzsával amire rákanalazom a lekvárt, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg színt nem kap a teteje.
Ha kivesszük a sütőből folyósnak kissé tűnik az állaga, de ha lehűl megdermed, ezt a süteményt csak hidegen szabad megvágni, különben szétfolyik, másnaposan a legjobb (nem úgy ha te vagy másnapos, hanem ha a süti az. )[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6485 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
krizmo_
Topikgazda
Vasárnapi egyszerű, de nagyszerű ebéd:
Rántott karaj szezámmagos bundában krumplipürével és balzsamecetes hagymasalátával
Hús:
A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal, metélőhagymával, fokhagymával fűszerem, majd megforgatom lisztben, aztán felvert tojásban(kis tejet és fűszereket szoktam hozzá adni), és végül szezámmagos kenyérmorzsában. Forró olajban kisütöm.Krumplipüré:
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, egy kicsit hagyok rajta a főzőlevéből, a többi leöntőm róla, adok hozzák sót, vajtat és tejet, majd összetöröm/pürésítem.Balzsamecetes hagyma:
A lilahagymát megpucolom, felszeletelem majd megszórom porcukorral, és megsózom, kicsit hagyom így állni, aztán öntök rá balzsamecetet, kb. félig lepje el, ha hagyma kiengedi a levét pont ellepi majd a leve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs