Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Kihagyták az NVIDIA-t egy új AI-hálózati szabványból
it Számos big tech cég összefogásával készült el egy új AI-hálózati szabvány, mindebből viszont kihagyták az NVIDIA-t.
-
Computex 2024: Itt az új ROG Ally
ph Az ígéreteknek – és a kiszivárgott információknak megfelelően – az ASUS bemutatta kézikonzoljának X-szel jelölt változatát.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Fahéjas csiga:
- 500 g liszt
- 100 g cukor
- 2, 5 dl tej
- 60 g olvasztott vaj
- 1 csomag (7g) porélesztő
- Csipet só
- 1 reszelt citrom héjaSzóráshoz:
- Fahéjas cukor vagy kakaós cukor vagy vaníliás cukor vagy diós/mákos cukor...stb...Kenéshez:
- Olvasztott vajA végén(opcionális)
- MascarponeA hozzávalókat összedagasztod, addig kell dagasztani, amíg szép fényes felületet nem kapsz. A tésztát duplájára keleszted ( ~ 1 óra). Ha megkelt kinyújtod, és megkened egy kis olvasztott vajjal, majd megszórod fahéjas cukorral, aztán feltekered és kb. 2 ujjnyi szeletekre vágod, nem szorosan, de közel egymáshoz egy sütőpapírral bélelt tepsire teszed, majd a tetejüket lekened egy kis olvasztott vajjal. Hagyod megkelni őket, (~ 1 óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöd. Még melegen lekened jó vastagon mascarponeval.
A mascarponet el lehet hagyni, de így az igazi a recept.
Úgy is elkészítettem már, hogy a kis csigákat muffin formába tettem és úgy sütöttem ki. -
krizmo_
Topikgazda
válasz DrDobos #6137 üzenetére
Üdv,
A könyv is jó ötlet, de esetleg ajándékkosárban is gondolkodhatsz, amiben lehetnek magok, olajok(akár saját készítésű fűszerolaj), kávé, tea, növényi tej, aszalt gyümölcsök esetleg aszalt paradicsom, csokoládé, keksz... stb...
Pipere cuccokból is lehet összeállítást készíteni. -
-
krizmo_
Topikgazda
Öntöttvas grill-lap 27-től a Lidlben.
Nekem a kerek forma van, kenyérfélék és pizza sütésére használom, és nagyon szeretem, jobb sütni rajta, mint a pizzakövön. -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
Szoktam sütőpapírt tenni a kenyér, és a pizza alá is az egyszerűbb mozgatás miatt, egyáltalán nem gáz, halványan látszanak a csíkok....nagyon jó a hőleadása. Ha nem felejtem el majd lövök képet arról, hogy mennyire látszik.
-
krizmo_
Topikgazda
Lazacburger kovászos buciban, kapros-fokhagymás szósszal.
Kovászos hamburger zsemle recept:
- 400 g liszt (BL 80, KBL100, KBL rétesliszt keveréke (a Garat Malom lisztjeit használtam))
- 100 g kovász (100% hidros)
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 9 g só
- 1 ek cukor,
- 50 g tejföl
- 2,2 dl tejAz előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, 1 óra múlva hajtogattam, majd ezt követően még kétszer, aztán ment a hűtőbe, másnap megformáztam a bucikat és lekentem őket tejjel, majd megszórtam szezámmaggal, kb. 4 órát keltek, ismét lekentem tejjel (így rájuk tapad a szezámmag és szép fényesek lesznek), 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket, ezután levittem a hőfokot 200 fokra és így 20-25 percig készre sütöttem.
Kapros-fokhagymás szósz recept:
- 3 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 1kk mustár
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors, kapor ízlés szerintA húspogácsát a Lidlben vettük, de legközelebb azt is én készítem majd.
Összeállítás:
Miután megsültek a húspogácsák a félbevágott zsemléket is megpirítom a serpenyőben, az aljukat és a tetejüket is megkenem a szósszal, majd erre jön a húspogácsa, egy szelet paradicsom, lilahagyma, uborka, és végül a saláta.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Sokan nem voltak elégedettek vele, de egy próbát megérhet ennyiért...Szerintem, a vas sokkal jobb, amúgy.
-
krizmo_
Topikgazda
Ma a struccburgert készítettem el.
Amikor sütöttem már érzetem rajta egyfajta sertés töpörtyű illatot, és az ízénél is nagyon kijött a disznó, az összetevőknél elég nagy százalékban szerepel szalonna, gondolom emiatt... Sütés közbe szét akart esni, és a végére sem lett nagyon egyben... Kipróbálásra jó volt, de nem veszünk ilyet többet...Egyébként, készült vegaburger is.
Az Aldiban lehet kapni ilyen vegán pogácsákat a salátáknál a hűtőrészlegen, szerintem nagyon finomak, és hamurgernek is kitűnő a nagyobb méretű. -
krizmo_
Topikgazda
"Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen."
Hirtelen sütöttem, ahogy a marhát szoktam kb. 4 percig mindkét oldalát magas hőmérsékleten, előmelegített serpenyőben... Elég büdös volt, nagyon nem jött be az illata, és a végeredmény sem. Úgy gondolom, nem vesztettél sokat, hogy nem tudtál venni. Ilyet sem veszünk többet. -
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #6257 üzenetére
Üdv,
Tortilla
Előre lesütöd a csíkozott csirkemellet néhány napra, de csirkemell/pulykamell felvágott is megfelel, és zöldségekkel variálva megtöltöd.
Én salátaféléket, spenótot, káposztát, reszelt répát, paprikát, paradicsomot, hagymát, retket, sajtot, szoktam beletenni, és leöntöm valamilyen öntetettel, amit általában tejfölből készítek.Hideg saláták csirkemellel, virslivel, grillkolbásszal
"Franciasaláta":
Mexikói zöldségkeverékhez vágok apró kockákra krumplit majd készre főzöm, leszűröm, vágok hozzá egy kis kovászos uborkát, és tejföl/mustár/majonéz/bors/só kombóból készítek rá szószt.Sajtsaláta:
Ehhez szintén jól megy a virsli, de én magában is szeretem pirítóssal.
Mindenféle sajtot és almát felkockázok, tejföl/mustár/majonéz/bors/só kombóból készítek rá szószt.Lencsesaláta is jó választás lehet. De vannak könnyed tésztaételek is, amik hamar elkészíthetőek. Pl.: Spenótos - sajtos, paradicsomos-bazsalikomos, tonhalas...
Tonhal salátakombóval:
Amilyen zöldségeket/salátákat szeretsz összevágod, a tetejére mehet a tonhal(konzerv), és valamilyen szósz, mondjuk foghagymás-kapros nagyon megy a halhoz.Különféle antipastik is jók lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #6269 üzenetére
Üdv,
Egy kis vajból barnított vajat készítesz, majd dobsz rá felkockázott hagymát, ha megpirult akkor fokhagymát is, erre jön a gomba (minél többféle, annál finomabb), és végül a főző tejszín, addig főzöd amíg krémes állagot nem kap, a végén pedig aprított petrezselymet is adsz hozzá.
Ez tejszín nélkül is elkészíthető, csak meg kell szórni egy evőkanál liszttel a pirított hagymát, és egy kis alaplével vagy sima vízzel kell felönteni a tejszín helyett.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6278 üzenetére
Néhány klasszikus:
Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Nigella LawsonTőle sok receptet próbáltam már, mindegyik hibátlanul sikerült: Bruno Albouze
Mostanában erre vagyok ráfüggve, már majdnem az összes videót megnéztem, és mindig várom az újabbat: Vidéki élet
Most hirtelen ők jutottak eszembe.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Peetta14 #6327 üzenetére
Üdv,
Bármi mellé meg lehet sütni, pl.: főzelékek, krumplipüré, sültkrumpli stb... De akár szét is szedheted, és bolognaiként/lasagneként is elkészítheted, vagy készíthetsz belőle rakott káposztát/zöldbabot/kelt/karfiolt/brokkolit(bármilyen rakott zöldséget).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- AKCIÓ! KONYHA - HÁZTARTÁSI TERMÉKEK - BOTI ÁR FELÉÉRT!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs