- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Computex 2024: az ASRock monitorok is a gaming szegmens krémjét vették célba
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
-
Empire of the Ants - Az év végétől építhetünk saját hangyabirodalmat
gp A valós idejű stratégiai játék a tervek szerint novemberben debütál PC-n és konzolokon.
-
Atlasszal készül a HMD a középkategóriába
ma Alulról építkezik újra a finn márka, a HMD Atlas már 5G modemmel érkezik.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz krizmo_ #9600 üzenetére
Nagyon jól néz ki ez a karaj! Vajon szaftosabb hússal is működik? Próbáltad esetleg?
AXisBOLD & Totron: Most próbálom ezt a Kitchen Boss G300-as rudat. A minősége nagyon jó, látszik, hogy azon nem spóroltak. A körítés is elsőrangú: szövet zsák a tároláshoz, 20 receptet tartalmazó keményfedeles könyv, normális használati utasítás.
Első próbára az tűnik fel, hogy rendkívül halk tényleg. Nem hinném, hogy ennél halkabbra lehet csinálni. Az oldalán a 10 led arra szolgál, hogy messziről láss mindent. A melegítéskor azt jelzi, a hőmérséklet elérésekor a megadott időt elosztva 10-zel jelzi a még hátralévő időt, így nem kell odamenni, messziről is látod. Részemről ajánlott azért a 40.000 forintért, amibe akkor került postával, amikor megrendeltem. -
-
addikt
Tegnap hirtelen felindulásból csináltam stamppot-ot - volt készen grillcsirke de köret nem volt, húgom ajánlotta sima krumplipüré helyett. Szóval ez egy tradicionális holland kaja: krumplipüré + mindenpüré
Itt a saját szerzemény receptje - sok köze nincs az igazihoz
- 1,5 kg héjában, sós vízben főt krumpli
- 2 db alma airfrayer-ben 2x 10 percig sütve 180 fokon (héjastól)
- 2 db sárgarépa szintén airfrayer-ben 4x 10 percig sütve (2x 10 percig az almával)
- 1 tasak jus pikant (tipik dutch szósz húsokra, stampot-ra)
Húgom tök jól elmagyarázta, h kell elkészíteni: 2,5 deci hidegvízben elkevered majd felforralod. Aha, az kimaradt, h kellene alá egy kis pirított vaj (zsiradék). Hát én kevergettem bőszen de nem akart sűrűsödni Még jó, h hatalmas gurmet lévén nem ijedek meg ilyen apróságokon - 2 kanál keményítő - jóleszazúgySzóval ha megfőtt minden szépen össze kell nyomkodni, törni, turmixolni, pépesíteni - kinek melyik konzisztencia tetszik. Én csak egy kis borsot szórtam az egészre - meg persze a jus szószt.
Kint ettem olyat amibe kolbász, szalonna, káposzta, borsó, sonka - na nem mind egyszerre - volt, finoman (is) meg lehet csinálni
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
-
xavix13
senior tag
Szegény bazsalikomom elfonnyad, ez normális szobaklímán is? Pár napja még semmi baja nem volt, a sok levél már sárgult rajta, de sok is volt rajta, legalábbis ennyi fényhez mostanában.
Kapott egy kis tápoldatot, lehet túl lett tolva? Vagy a fény hiányzik már neki, ilyen időben nem sok napfényt kapott az utóbbi pár napban...
Tápoldat, levélritkítás után olyan méregzöld lett 1-2 napig h öröm volt nézni, aztán olyan gyorsan össze is fonnyadt, sztem lefőtt a kávé neki. [kép]One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
Hát akkor rip Mindig nedvesen van tartva, erre nagyon figyelve volt. Nyáron egyszer egy pár napig nem kapott vizet amikor nem voltam otthon, de simán visszajött az életbe, de most az sem segít neki, úgyhogy nem hiszem hogy ez a probléma, csak mondom hátha tudja esetleg valaki. Mindegy azért megszolgálta a hazát, főleg hogy az aldibol elhozva tavasszal csak pár hasonlóan csoffadt levélke volt.
Lehet a tápoldat lett neki sok vagy a fény hiány másra nem tudok gondolni.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Top cat
őstag
válasz xavix13 #9617 üzenetére
Miért nem marad meg a bazsalikom a konyhaablakban?
Tedd fényesebb helyre, talán rendbe jön. -
xavix13
senior tag
válasz Top cat #9618 üzenetére
Nincs fényesebb hely, a ház tájolása miatt, tetőtér, terasz nélkül. A konyha/nappali ablakba van, de déltől, télen már 11től sem esik oda közvetlen napfény, másik oldalt meg a szobák vannak de azon a nyugati oldalon még rosszabb a helyzet, főleg hogy ott még szembe házak is takarnak a nap útjában amikor ilyen alacsonyan jár télen.
Mindegy, majd szerzek egy újat, több tapasztalattal, megpróbálom jobban bokrosítani majd, meg amúgy is kezdett túl nagy lenni. Egyébként azért is gondolok a fényhiányra, mert egész élete során, amúgy felfelé igyekezett, az alsó levelek rendre odalettek. Szerintem az is a fény hiány miatt, egész fás szára lett és a teteje nőtt mint fene mindig.
Kicsit alacsonyan van a cserép, az alját sokszor így sem éri fény, mert az ablak pereme alá esik jóval.
Mindegy 500 ft-ból majd egy évig kiszolgálta a teljes rokonságot, nem volt rossz deal így sem.[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
addikt
válasz xavix13 #9619 üzenetére
Ezek a "termesztett" bazsalikomok egynyáriak:
Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából, Afrikából került Európába, és itt is kedvelt, egynyáriként termesztett kerti, cserép- és fűszernövény lett. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld, virága pedig fehér színű.
Alapvetően nem az, de amit itt lehet kapni azok nem szokták tovább húzniMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
őstag
Azért dobom ide, mert manapság ritka, hogy desszertet tudsz készíteni 500 forintból 3-4 személynek. 398 volt a tészta a Lidl-ben + 2 alma. Jó édes alma kell. Én a tetejét tejjel kentem és megszórtam még fahéjas barnacukorral sütés előtt. Recept képekkel a végén: [link]
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Tettem a kertbe bazsalikomot, le lett fűkaszálva - éljen a hatékony kommunikáció - következő szezonban újra kihajtott, újult erővel.
Indukcióson a fokhagyma 400Watton adja ki legjobban illóolajait, öntöttvas edény esetén 600-nál. Érdemes a levet eresztő elemeket külön pirítani a kevesebb víztartalmúaktól külön vagy előreengedni, fonnyasztani a nedvesebbeket, utána már összejöhet az aranybarna fokhagyma is, párolódás nélkül, egyazon edényben.
-
j.bravo
addikt
sziasztok!
tudtok magyarországi beszerzési forrást, ahol kapható öntött vas vagy rozsdamentes acél tortilla prés (tortilladora)? Egyelőre (idehaza) csak alumíniumot találtam, amit elkerülnék, mert párom hozott egyet még nagyon rég (cirka 20 éve) Mexikóból, és elég hamar (néhány használat után) el is tört (a leszorító kar tövénél).
Azért lenne jó itthoni beszerzés hogy még ideérjen karácsonyig...Whatever.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz j.bravo #9626 üzenetére
Üdv,
Tortilla prés nélkül nem próbáltátok? Én mindig anélkül készítem, és egész jó lesz.
-
looser
addikt
Helló! Bevált kenyércsipsz receptje van valakinek? Az ALDI-ban egy ideje már nem lehet kapni; 3 féle volt, sós, fokhagymás és paradicsomos, de sajnos eltűnt pár hete. A fejemben kb. kétféleképp van meg a dolog, de nincs kidolgozva :-)
1, kenyértésza hosszú hengerekre formázva, kisütni, felkarikázni, beáztatni (vagy épphogy csak beledugni egy picit egy kívánt szószos cuccba (pl. víz, só, fokhagyma)) és kisütni újra.
2, a tésztába belekeverni a kívánt összetevőket, majd henegerekre formázni, kisütni, karikázni és újra kisütni.
A 2. esetnél nem tudom, a tészta kelését befolyásolná-e az eleve hozzáadott összetevők.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
pohár
félisten
válasz j.bravo #9626 üzenetére
német amazon? ott aztán minden IS akad (és szállítanak is hozzánk értelmes áron)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ispy
veterán
Van valakinek valami retro kifli receptje lusták számára?
Én nem szeretek tésztával dolgozni, se sokat bajlódni vele, szóval kovász kilöve, valami élesztős recept kéne, amit ráadásul a kenyérsütő géppel meg tudok dagasztani, keleszteni.
Na, na?
Ezt dobda a gugli, ismeri valaki? [link]
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Hmmm, ez is jól néz ki, szerintem ezzel fogok próbálkozni. [link]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Beni2360
félisten
Én már hónapok óta a Péter receptjeiböl sütők egyszerű de nagyszerű ahogy a közmondás tartja.
Az előtésztás fehér kenyere meg megunhatatlan. Igaz en csak 2 db forma tepsibe sütöm, spriccelem meg nyomok a tepsi sarkaiba egy egy löktetet es
200 c f/45p 5. napon is ehető puha ízletes nem szárad ki es nem morzsolodik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #9644 üzenetére
Vasárnap én is ilyet sütöttem de a keresztbe vágottat. Paprikás szalámi, és bacon szalonnával töltöttem, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tetején végig toltam egy bambusz saslik pálcát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
perempe
addikt
hogy süssem a húst? két napja sütöttem le csirkét és sertést együtt - ennyit engednek meg vásárolni ugyanis hatósági áron, csak mustárt és sót tettem rá, mert az olaj megavasodott. hány fok az ideális? én 180°C hőmérsékletet állítottam be, és összesen bő 2 órát mehetett, ebből kb. 40 percet fedő nélkül, a pirítás előtt kb. 3 deci levet önthettem le róla.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
#76500480
törölt tag
Hajtogatás, fonás meg mindig nem az erősségem többet kene tanulmányozni Limara fonom.finom könyvét [kép]
TT konyhája alapján: 50dkg liszt, 1,5 tk só, 1 ek cukor, 7g porélesztő, 3 dl tej, 70ml(olíva) olaj. Én sajtot reszeltem rá a sós lötty helyett Fent említett “youtuber” receptjeinél vannak jobbak de az arányok betartásával soha nem csúsztam meg. Mellette Szécsi Szilvit és Bebepiskotat érdemes követni. SK és Szoky féle receptekkel volt már be fürdés.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
#9644 Mr.Csizmás
Nagyon jó ízkombináció, biztos finom lett.#9645 Essejó
Ez is jól hangzik.#9648 comegetsome1
Ügyes vagy, alakul ez. Nagy kedvencem Szabi Pék, őt is ajánlom, ha pékcuccokat készítesz.Ha már Szabi Pék, sikerült az új könyvéből is egy dedikált példányt szerezni. 🥰 Ismét nagyszerű lett, ajánlom mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
tboj
tag
Én Puzsér Gonzó szakácskönyvét ajánlom mindenkinek. Remekmű.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Politika
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Diablo IV
- Hardcore café
- XGS24 - Befutott a Dragon Age: Veilguard új előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Eredeti játékok OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ, BOLTI ÁR FELÉÉRT! Xiaomi HUTT C6 ablaktisztító robot
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- DAH Solar 405W full black napelemek verhetetlen áron
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen