- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Mintha valaki nemrég ilyen SSD-t keresett volna
Több új SSD-t is bemutatott a Mushkin
davidsz: Gratula!! Bátor legény!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Atticus85 #30947 üzenetére
Az a baj, hogy hiányoznak az alapok, kevés az ismeret.
Ugrálsz egyik SSD-ről a másikra, de azt sem tudod, hogy miért...
Egyrészt a sandforce vezérlős ssd-k, a gyártók által megadott szekvenciális olvasás és írási teljesítményeket csak tömöríthető adatoknál érik el, de ez nem számít igazán ( persze jól mutat a specifikációkban, és a marketing szempontjából is megnyerő, de igazából csak parasztvakítás, ne dőlj már be neki, nem lesz gyorsabb a boot időd sem tőle !! ), mert csak nagy fájlok mozgatása esetén profitálnánk belőle, de rendszermeghajtónak használva főleg a 4k értékek a dominánsak. Ennyit röviden.
Tessék elolvasni és értelmezni a A Nagy SSD-tesztet, meg a Átfogó elemzés az SSD-k természetéről szóló írást, nem pedig össze-vissza kapkodva elájulni a gyártók által megadott magasabbnál magasabb értékektől. A valós használaton alapuló tapasztalatokról ebben a fórumban tájékozódhatsz, illetve ezen az oldalon megnézheted a topik lakók életszerű eredményeit. Ezek mérvadóbbak, mint a gyártók reklámjai.
Remélem nem bántottalak meg, nem volt célom, de tényleg olvass már egy kicsit utána a dolgoknak!
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Formaster #30953 üzenetére
Nyugi!
Az Adata sem rossz! Azért mert nem annyira ismert márka ( bár jó pár éve gyárt minőségi RAM-okat és SSD-t), és kevesebben veszik, attól még jók!
Nézd már meg a táblázatban ,hogy ugyanakkora méretben, ugyanolyan chipset-tel, szinte ugyanazokat az eredményeket hozza a valós használatban az Adata S511 128GB és a Corsair Force GT 120 GB !! Mi alapján húzod le az Adata SSD-it? használtál már ilyet? Volt gondod velük?Mellesleg felhívom rá a figyelmet, hogy ezek a legkimagaslóbb értékek a táblázatban szóló ssd-k közül , megbízhatóak, nem voltak hibák velük, szóval szerintem bátran ajánlhatóak !
-
Bodor
veterán
Ha már ilyen nagy a gyorsaság utáni hajsza, (mindenki a legjobb, leggyorsabb, legmegbízhatóbb SSD-t szeretné megvenni, az adott keretek és körülmények között) , szeretnék megemlíteni egy olyan tényezőt, amit nem nagyon említ itt senki mostanában.
Ez pedig a processzormagok száma, és a processzor teljesítménye.
Beszélünk itt egy bizonyos tipusú SSD esetében firmware-ról, chipset-ről, vezérlőkről, különböző tweak-ekről és beállításokról, csodálkozva azon, hogy miért nem hozza ugyanaz az SSD ugyanazt a teljesítményt, mint másnál, de sosem esik szó arról, hogy neked milyen processzorod van és milyen órajelen fut??
A nagy SSD tesztben van olyan teszt is ,ahol világosan látszik, hogy a magasabb órajeleken futó processzor jobban kihajtja az SSD-ből a szuszt, rövidülnek a betöltési idők, így valószínű a boot is.
Idézem:
" Mint kiderült, az SSD-t a processzor fogja vissza, hiszen az esetek többségében gyorsulást tapasztaltunk a processzor tuningját követően"Az Átfogó elemzés az SSD-k természetéről című cikk egy részében pedig elolvasható, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy 1, 2 vagy 4 magos processzor duruzsol a gépben!
Ezeket többek között azért írom le, hogy talán ezeket a tényezőket is figyelembe kellene venni egyes teszteredmények összehasonlításakor. Lehet nem ártott volna ezeket az adatokat is beleírni a fórumozók teszteredményeibe, talán akkor könnyebben kiderülne, mitől is különböznek a látszóra annyira hasonló konfigurációk eredményei!
Így már talán nem annyira meglepő, hogy laptopok gyengébb mobil CPU-i nem hoznak olyan eredményeket az SSD-vel , mint az asztali társaik .
Üdv -
Bodor
veterán
válasz fi:zi'k #31078 üzenetére
Ennyiért nehéz lesz.
Talán a KINGSTON 32GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/32G (21K)
vagy a A-DATA 32GB SATA2 2,5" S596 AS596TB-32GM-C (19.5K)100Gb-ost 30K-ért nem kapsz, de még 90-eset sem.
OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G) (38K)
Vagy CORSAIR 90GB SATA3 2.5" Force GT CSSD-F90GBGT-BK 44K ez elég jó áron van most, de igazából nem használnád ki a SATA3-as sebességet.
Próbálkozhatsz használtakkal is itt az aprón, de arra oda kell figyelni!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz FireKeeper #31090 üzenetére
Én alul a rendszerváltozóknál, a Windows temp-eket is át szoktam helyezni ugyanoda ahova a felhasználóit.
Így egy helyen van minden, és néha töröm a mappa tartalmát.
Az már más kérdés, hogy én direkt nem rakom hdd-re mert ne lassuljon már ettől a rendszer.
Nálam max napi 1-200 MB, ennyi írás nem számít! Használni vettem az SSD-t nem babusgatni.
Így néz ki! -
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31099 üzenetére
Vagy Force 3 vagy Force GT...
Én a Force GT-re adok le egy szavazatot, nem mintha valami baj lenne a Samuval, de jól jöhet az az esetenkénti gyorsabb olvasás, és 4K olvasásban is jobb, no meg olcsóbb is!
-
Bodor
veterán
Azt gondolom, hogy nem kell hanyatt esni a nagy számoktól..
Nekem is 1100 MB-al olvas szekvenciálisan a rendszerem (nem nagy különbség az 1500-hoz) , mégsem profitálok rendszerszinten semmit belőle. Rendszernek egyébként is nagyok és drágák ezek a gyors meghajtók, mint pl. a REVO Drive X3.
Nem is mezei felhasználóknak szánják őket, hanem cégeknek, ahol esetleg szerverekben kihasználható a gyorsaságuk, pl. 4k QD32 esetében.
Háttértárolónak használva meg nincs értelme, mert ár/érték arányban egyelőre, és még jó ideig nem veszi fel a versenyt a HDD-vel, még ha most ez utóbbiak megdrágultak is, és nincs is szükség ekkora gyorsaságra.
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen, valós használaton alapuló teszten milyen eredményeket hozna egy ilyen több százezres SSD csoda!Igazi áttörést az SSD-hez képest majd az alábbi technológiák valamelyike fogja elhozni, de ebben a fogyasztói társadalomban egyelőre meg kell várnunk, míg lezajlik az SSD biznisz.
FeRAM
MRAM
PCM ( fázisváltó memória)
NanoRAM
Millipede
Racetrack -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Hogyha erröl az ssd-ről van szó, akkor sokkal jobb értékeket kellene kapnod, még CDM-el mérve is. Mérj ATTO-val ! SATA3-as csatolóra dugtad?
Processzorodnak szerintem 3.4 GHz-en kellene mennie, ha nem így megy , az visszafoghatja az ssd teljesítményét.
"letöltöttem a legújabb AMD AHCI-t az AMD oldaláról és a gigabyte oldaláról is,"
Elég lett volna az egyiket feltenni.
Javítsatok ki ha nem így lenne, de mintha az SSD-k nem igazán szeretnék az AMD-s chipseteket, drivereket. Úgy tűnik, mintha az Intel-lel jobb lenne a kompatibilitás... -
Bodor
veterán
Mivel sűrűn felmerül itt a topikban, hogy mit és hogyan kell beállítani a Windows-ban az SSD optimális használatához, leírnám a tapasztalataimat, hátha segítséget jelent a jövőben.
Jó pár éve használok SSD-t (ket) a gépemben.
Elég sokat kísérletezgettem, és azt tapasztaltam az SSD-k sajátosságait figyelembe véve, hogy a problémamentes, biztonságos, gyors, de SSD-t kímélő optimális használatot, az alábbi beállításokkal, és programok használatával értem el.
Az első lépés az, hogy rendszertelepítés előtt, amennyiben nem a legújabb firmware van fent az SSD-n, akkor frissíteni kell azt, a gyártó PONTOS leírása alapján, hogy ne a Windows alól kelljen később megtenni, mert kockázatos lehet.
Mindig AHCI módban, Win7 telepítővel particionálom az SSD-t, szólóban, úgy hogy nincs más meghajtó az alaplapra dugva, így az alignálás is mindig rendben van. Ezúton automatikusan létrejön a 100 megás rejtett partíció is.Indexelést nem kapcsolom ki, azért van hogy gyorsan megtaláljam amit keresek, nem ír az olyan sokat az SSD-re.
10-15% szabad helyet mindig hagyok az SSD-n!
Más, az SSD-vel összefüggő tweak vagy speciális beállítás szerintem teljesen felesleges. Hibernálás , lapozófájl, rendszer visszaállítás és a töredezettség mentesítés ütemezésének kikapcsolása ! ( Nem szolgáltatás szinten való letíltása, mert akkor a W7 lemezkezelőjében nem lehet partícióműveleteket végezni !) Lapozófájl-t természetesen akkor érdemes letiltani, ha elegendő RAM van a gépben. Ha valaki esetleg olyan programot futtat, aminek szüksége van a lapozófájlra és nagyon szeretné kímélni az SSD-t, akkor át is helyezheti HDD-re.
Azonkívül, amit a Win7 és Win Update rak fel, csak a legújabb Intel chipset driver-t teszem fel ( no meg az RST drivert, de ez csak annak kell akinek fontos a RAID ) .
Temp mappák ( nem csak a felhasználói, hanem a windows-os is! ) a "C" gyökérkönyvtárban egy általam létrehozott TEMP mappába irányítva, alkalmanként a tartalma manuálisan törölve.
Minden programot a Your Uninstaller-rel távolítok el.Takarítóprogramot nem használok.
Win Defender kikapcsolva. UAC nálam kikapcsolva,de tudni kell, hogy ez esetben minden program, kérdés nélkül admin jogosultsággal fut le és hajthat végre rendszerszintű módosításokat. Még azok a programok is admin joggal futnak, amik amúgy nem is igényelnének admin jogot. Belátható, hogy ez mekkora biztonsági kockázatot jelent (pl legtöbb user ugyebár admin fiók alatt netezik). Mindenki eldöntheti, hogy számára mi a jó, nem tudom mennyit ír az alkalmazás az SSD-re. Nálam a biztonságra figyel az Eset Smart Security.
Böngésző cache ramdisk-re átirányítva.
Semmilyen felhasználói adatot nem tárolok a "C" meghajtón, minden fontos dolog HDD-n van, és azok közül is fontosabbakról van másolat egy külső meghajtón, ahová a rendszert is le szoktam "ghostolni" a 100 MB-os partícióval együtt.
Norton Ghost 15 helyettesíti a rendszer visszaállítást, és a Win 7 lemezkép mentést is, akár naponkénti ütemezéssel, kevés helyet foglalva a jó tömörítési képessége miatt.
A Diskeeper töredezettségmentesítő program, kilőve a Windows sajátját, beépül a rendszerbe, békén hagyva ( vagy esetleg szükség esetén, pl. ha nincs TRIM, manuálisan optimalizálva) az SSD-t. Mellette a HDD-ket csodálatosan karban tartja a háttérben, nem terhelve ezzel sem a rendszert, sem a HDD-ket. A Diskeeper programról eléggé átfogó, és szintén tapasztalatokon alapuló írást Itt és Itt lehet olvasni. Érdemes elolvasni !Persze, amiket leírtam, az nem szentírás, de nekem bevált!
Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok, akár privátban is!
Üdv minden SSD használónak![ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Kolondrum #31466 üzenetére
A trim meg mindig is ment, nem ez hozta a megváltást.
RAID-ben való TRIM-ről volt szó, az meg eddig nem volt, az biztos.
eszgabor: i5+Z68 konfig komolyabb SSD-t érdemel majd! Mennyit szánsz rá?
jim_raynor70: ketszer mertem a CrystalDiskMarkkal
Az a mérés volt a ludas a sok írásban szerintem, persze nem mind a 23 GB-ban.
-
Bodor
veterán
válasz h1ght3chzor #31487 üzenetére
Egészségetekre!
Ha van válasz benne a jövőbeli "mit-hogyan állítsak be" kérdésekre, akkor lehet linkelgetni !"Diskeeperhez annyit szólnék hozzá, hogy pl nekem az oldotta meg a problémát, sokkal gyorsabb lett tőle az ssd-m. "
Nem véletlenül ajánlottam neked is privátban, meg az említett WIN7 beállításos hozzászólásomban, no meg már évek óta itt mindenkinek itt a topicban...
Örülök, hogy segített! -
Bodor
veterán
válasz zoleeno1 #31497 üzenetére
Ez a legegyszerűbb megoldás, de az alábbi is jó!
"Csak simán telepitsd az SSD-re újra a rendszert, úgy hogy ne legyen rajta más vinyó, és a BIOS-ban állitsd be hogy az SSD-ről bootoljon. Igy hiába marad rajta a HDD-n a boot record az nem fog senkit zavarni."
Nem kell ezt DISKPART-al meg egyéb programokkal bonyolítani!
-
Bodor
veterán
válasz eszgabor #31515 üzenetére
40 körül csak a SATA2-esekből választhatsz , ha kell 120 GB.
Mostani géphez képest mindenképpen nagy előre lépés lesz az új konfiggal.
Én ezeket ajánlom, ha nem tudsz várni az SSD vásárlással az új konfig megvásárlásáig, mert akkor már biztosan olcsóbbak lesznek az SSD-k is!
OCZ120Gb Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE120G) kb. 45K
OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G) kb. 38K
Esetleg A-DATA 115GB SATA2 2,5" S599 AS599S-115GM-C SSD, kb. 45K, de erről még sok tapasztalat nincsen . Negatív sem.
(Egyébként Új Samsung 470 128 GB SATA2 sajnos most 50 körül megy legolcsóbban, 830-as SATA3-as pedig 60 fölött) -
Bodor
veterán
Jó, meg szép is, de nem emelkedik ki a hasonló méretű SATA3-as SSD mezőnyből, maximum kicsit a tesztekben, de ez a használat során egy cseppet sem érződne. Érdekes, hogy a 240-es Samsunggal egyik tesztben sem hasonlították össze! Vajon miért nem ?
A logóval ellátott tollba rejtett csavarhúzókészlet ... ! Na az már valami! Komolyan el is gondolkodtam egy pillanatra, hogy lecserélem a mostani rendszeremet miatta! -
Bodor
veterán
Nem azt mondtam, hogy én ki akarok emelkedni...
Ez már egyébként sebesség
Kíváncsi lennék, hogy rendszerhasználat alatt milyen érzés az a 4K random 188 MB/s a mostani 25/30-as átlaghoz képest, és biztos meg lehetne érezni a magas szekvenciális sebességeket is, de az nem annyira számít a valós használatban a tesztek alapján. -
Bodor
veterán
válasz simlisgumis #31526 üzenetére
"Nem is véletlen hogy,minden ssd teszt inteles konfiggal történik"
.Akkor ezek szerint nem csak én látom így ...
"Javítsatok ki ha nem így lenne, de mintha az SSD-k nem igazán szeretnék az AMD-s chipseteket, drivereket. Úgy tűnik, mintha az Intel-lel jobb lenne a kompatibilitás...[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Szerelemről szó sem volt
Akkor a a maximális SSD teljesítmény érdekében érdemes a jelenlegi és leendő SSD tulajdonosoknak a legjobb teljesítményű sata illetve raid vezérlőjű alaplapot választani ! Az elérhető árú és általánosan használtak közül, a tesztek szerint úgy tűnik, hogy ez az Intel! -
Bodor
veterán
válasz eszgabor #31573 üzenetére
Idézet az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" cikkből :
Ha sata3-as ssd-t veszek, de az alaplap még sata1, akkor az ssd vissza tud butulni hozzá?
Úgy visszabutul a SATA1-eshez, hogy csak na !
Szerintem várj az SSD vásárlásával ,amíg meg nem lesz az új konfig. Olcsóbbak is lesznek akkor már, és nem fogja vissza teljesítményét a régi gép!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz eszgabor #31583 üzenetére
(ami igazából csak elhatározás kérdése, mert lenne rá keret, csak amíg megy a régi, addig sajnálunk rá egy kisebb vagyont elkölteni...)
Igazából szinte minden információt megkaptál már a döntéshez. Ki tudja meddig megy még a a mostani gép, talán nem érdemes kivárni, amíg nem indul be.
Ha jelenleg a helyhiány a legnagyobb probléma, akkor tényleg költséghatékony megoldás lehet a DVD-re való archiválás. A jelenlegi HDD árakat látva egyelőre tényleg nem javasolt plusz háttértár vásárlása.
Ellenben, mint már írtam, hogyha vársz az új gép és az SSD vásárlásával mondjuk 2-3 hónapot, akkor komoly összegeket lehet megtakarítani. Mint már írták előttem, a WIN7 sem futna jól ezen a gépen, és az SSD is nagyon le lenne butítva. Te tudod, hogy Neked mi mennyit ér, és mennyire sürgős.Nem járnál rosszul a OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB -al. Árban is jó!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #31608 üzenetére
Nekem tiszta, de azért jó, hogy leírtad!
Nem is mondtam, hogy egy az egyben helyettesítik a TRIM funkciót.
Arról még tényleg nem volt szó, hogy milyen sűrűn érdemes a Diskeeperrel optimalizálni. Naponta biztos nem kell!
Írási mennyiségtől függ a dolog alapvetően, és ez felhasználóként eltérő.
Én 2-3 hetente optimalizáltam. Egyénként ha a Diskeeper programban analizálod az SSD-t, és sok piros csíkot ( Non-Optimized Area) látsz , akkor érdemes futtatni! -
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #31614 üzenetére
Már az SSD-k hőskorában ki lett mondva, hogy nem szabad őket töredezettség-mentesíteni, és ha jól tudom ez az állítás még ma is érvényben van. Nem véletlenül kapcsolja ki a WIN7 alapból, ha SSD-t lát a meghajtók között. Ezért kerestem olyan programot, amelyik "ráncba szedi" az SSD-t, ha csökken a teljesítménye. A Diskeepert találtam. Lehet, hogy olvasgatva kétségek merülnek fel, hogy vajon mit is csinál ez a program, nem biztos, hogy TRIM szerű karbantartásra képes, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy amit csinál, azt jól csinálja. Hívhatjuk optimalizációnak is, ami talán csak egy hangzatos feature, az is lehet, hogy egyfajta SSD kímélő módon töredezettmentesít ( ezt csak a program készítői tudnák igazolni) csak máshogy hívják.
Erre utalna az, hogy nálad töredezettségmentesítés után nem hozott különösebb eredményt, érdemes lett volna úgy kipróbálni, hogy nem mentesítesz előtte, akkor nem 3 sec alatt futott volna le a program) A lényeg az hogy van eredménye annak amit csinál, és ez az SSD-nek sem árt az élettartam szempontjából. Érdemes elolvasni a topikbeli evvel kapcsolatos hozzászólásokat.
Nemrég egy fórumtársnak is ez a program segített. Szóval nem erőszak a program használata, mindenki döntse el, hogy kell-e neki, vagy sem. Nálam, és sokaknál már bevált. -
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #31622 üzenetére
Húha! Kicsit úgy érzem, mintha elbeszélnénk egymás mellett.
"kipróbáltam a Diskeeper-t úgy, hogy visszaghostoltam egy régebbi rendszermentést és arra eresztettem rá. Kb ugyanannyi ideig dolgozott és a végeredmény ugyanaz lett, mint a beépített defrag esetén"Tulajdonképpen mi is lett a végeredmény? Milyen eredményt is vártunk? Mit is kéne tapasztalnunk? Hogy sokáig csinálja? Tesztelted az SSD sebességét előtte és utána is, vagy csak én nem tudom értelmezni amit írtál?
Lehet, hogy erre az eredményre gondoltál?
"futtatom a diskeeper-t, az kb 3 sec alatt végez, nem csinál rajta semmit.
Olybá tűnik, hogy ez csak egy jól hangzó feature, de amúgy meg egy sima defrag is ugyanezt csinálja..." ( vagyis semmit !? )
Akkor miért is kellene kipróbálnom a defragot az SSD-men? Mit fog ez bizonyítani?
De azért megtettem!
Mértem egyet elötte és egyet utána.
Egyes eredmények nőttek, egyesek meg csökkentek. ( direkt nem 5X1000 MB-al mértem, mert nem akarom teleírni az SSD-t)
Nekem nem volt lelassulva az SSD-m, ezért nem is hozott sok lényegi változást.
Egy szó mint száz!
Mint már írtam, nem erőszak a Diskeeper!
Régebben, és még néha most is, elég sokszor panaszkodtak itt a felhasználók, hogy a használat során lelassult az SSD-jük. Főleg akiknek nem volt TRIM.
Én ezekre az esetekre ajánlottam ,és ajánlom még mindíg a Diskeepert.
És csak azért mertem ezt tenni, mert már sok esetben bevált, és nem csak nálam! [link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link]
Tényleg nem vitatkozni szeretnék, csak nem értem, hogy mi a baj a Diskeeperrel?
Nem mondom, hogy mindenkinek, minden esetben segít, ezt sosem állítottam ,de ha megnézed, hogy milyen esetekben ajánlottam,akkor azok mindig helytállóak voltak.
Szerintem egy csónakban evezünk! Te is segíteni szeretnél az itt felmerülő problémákban az embereknek, és én is !
Bocsi a hosszú hozzászólásért!
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz jozsef m. #31714 üzenetére
Üdv az SSD-s RAID klubban!
Fullos egy lap ez a ASUS SABERTOOTH 990FX az SB950 chipset-el, és a proci is a legújabb technológia, de valószínű, hogy visszafogja az SSD teljesítményét. Ennél sokkal jobbnak kellene lennie a szekvenciális értékeknek szerintem. Nem vagyok biztos benne, hogy CRUCIAL M4 vezérlője fogja vissza a teljesítményt, lehet ebben a konfigban a Samsung 830-asok is hasonló eredményeket adnának. A 4k viszont jó!
Kíváncsi lennék, hogy Intel P67 vagy Z68-as lappal Inteles RAID vezérlővel, ilyen gyors procival milyen értéket adna a két SSD RAID-ban ?[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Jó hír a CHIP magazin akciójában megszerzett Samsung 830 64 GB-os SSD tulajdonosoknak. A Samsung megfelelő oldalán, regisztráció után, egyszerűen csak a sorozatszám megadásával visszaigazolják, a kinyomtatható garancia hosszabbítást igazoló szelvényt. Így 2 hónappal nő meg a garancia ideje, mely nálam így 2015. 12.20-án jár le. Egyetlen szépséghibája, hogy azt írták a szelvényre, hogy a szervizbe ezt az igazoló szelvényt az eredeti garancialevéllel együtt kell vinni, amit ugye a CHIP magazin nem adott...
Ilyenkor mi a teendő?[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Gyorsan átnézve, sem az everest report-ban, sem az eszközkezelőben nem látni a SATA vezélőt!! A támogatás oldalán, mindegy, hogy milyen oprendszert választok ki, nem ajánl fel semmilyen olyan drivert aminek ehhez köze lenne, legalábbis én nem találtam. Mintha ebben a gépben nem is szabadna SATA csatlakozónak lennie...Mondjuk érdekes az is, hogy a Windows 7 nincsen a támogatott operációs rendszerek listájában, ki sem választható!
DJ. Ru$y: én azt ajánlom, hogy csinálj inkább egy új, tiszta telepítést ! Hidd el, megéri, és SSD-vel gyorsabb is lesz a "belakás" ..
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Balage76 #31744 üzenetére
Köszi az információt! Ez megnyugtató! Azért jobb lenne, ha egy esetleges meghibásodás esetén nem kellene a Chip magazinhoz menni. Szerinted kiküldik a garancia leveleket majd automatikusan, vagy külön kérni kell, vagy maguknál tartják? Ha ez utóbbi, akkor miért? Hiszen tulajdonképpen megvásároltam az SSD-t és én vagyok a tulajdonos, nem ők, ezért jó lenne ha nálam lenne a garlevél is.
A regisztráció után igazából fölösleges a gar hosszabbítást igazoló papír
Akkor vajon miért írják rá, hogy vidd magaddal? Nem tudják, hogy mire van szükségük?
-
Bodor
veterán
válasz DJ. Ru$y #31748 üzenetére
Ghostolás-nál nem biztos, hogy jó lesz az alignálás, és akkor lehet vele szórakozni utólag.
A belakás az összes jelszó, beállítás visszaállítása stb.
Nagyon sok programnak el lehet már menteni a beállításait, de soknak nem, ebben igazad van.
Összes jelszóra meg egyszerűen LastPass a megoldás. -
Bodor
veterán
válasz Giovanny #31786 üzenetére
indexelést,Windows search-t felesleges kikapcsolni. Hasznos alkalmazások, és nem károsítják az SSD-t, azért vannak, hogy megkönnyítsék a keresést.
Én így szoktam beállítani a Windows-t.Clemi:Teljesen igazad van, mint már leírtam, én is ezen elvek szerint szoktam beállítani a Win-t.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Teljesen mindegy, hogy azt a 10-20 % üres helyet particionált, vagy particionálatlan helyen hagyod. Az a lényeg, hogy üres legyen az SSD teljes kapacitásának kb. a 15%-a. Nem találtam arra vonatkozó információt erre a típusra vonatkozóan, hogy a gyártó alapból lefoglalta volna ezt a területet, szóval neked kell a 120 GB-ból KB 18GB-ot szabadon hagyni!
-
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31813 üzenetére
Ha SATA2-es gépbe lenne, akkor ezeken nem kell gondolkodni, de ha a későbbiekben fejlesztesz, akkor igen. A különbségbeli tapasztalatokat pedig elmesélik a tulajdonosok.
Érdemes itt megnézni, hogy egyes SSD-k hogyan viselkednek SATA2-es és SATA3-as csatolóval, illetve össze is hasonlíthatod a különböző SSD-ket. Hozzá kell tenni, hogy ha csak rendszernek használod az SSD-t és nem mozgatsz rajta nagyobb fájlokat, akkor a szekvenciális olvasás és írási teljesítmények indifferensek, nézd inkább a 4K olvasást.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31818 üzenetére
Igen, elég. Szóba jöhet még az OCZ Vertex2, vagy a Samsung 470. Sebességbeli különbözetet nem fogsz tapasztalni egyiknél sem a másikhoz képest a valós felhasználásban, vedd azt amelyiket szeretnéd, vagy amelyik olcsóbb.
-
Bodor
veterán
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest