Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Coffee and Cigarettes
    Kávé és cigaretta

    Legalább megpróbáltam. Ez az a művész film, amit vagy gyűlöl az ember, vagy imád. Én sejtettem, hogy az előbbi leszek, de gondoltam, csak találok benne legalább egy percnyi érdekes dolgot.

    Leszögezem, nem bírtam végig, úgyhogy lehet nekem jönni azzal, hogy "na de majd később", meg hogy "akkor meg minek beszélsz róla?". De amennyire olvastam, és láttam, ezek kis filmek sokasága, egymás után pakolva. Ezek külön-külön is be voltak mutatva. Értékelve. Díjazva. Úgyhogy nem hiszem, hogy ne lehetne kiemelten az első 6ról beszélni (igen, tudom, a 7.ben Cate Blanchett saját magával beszélget, bele pörgettem most végül abba és a többibe is, köszönöm, de nem kérem egyiket sem).

    Nem fogom sokáig húzni. A koncepció, amit az én alulművelt agyam felfogni képes volt , hogy leültetünk két embert beszélgetni, kávézni és cigizni. Oké, tök jó, ebből még bármi lehet. Nem lett. A rendezés kifulladt abban, hogy fehér és fekete, kávé és cigi mint ebéd de rossz, és az egyik oldal akarjon beszélni bármi hülyeségről, a másik meg nem. De legalább mindketten érezzék magukat kényelmetlenül. És csapó!

    Ha tényleg ez volt a terv, akkor gratulálok sikerült, A jeleneteket és a szereplőket nézni kényelmetlen, a téma érdektelen, a megvalósítás pedig kínos. Én meg köszönöm, de az eddigi látott két Jim Jarmusch film alapján, azt hiszem megtartom a jövőben a távolságot a rendező munkásságától, és meghagyom őt azoknak, akik ezt szeretik.

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák