Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rt06

    veterán

    válasz spanyoll #12951 üzenetére

    "...mivel más nem tudhatja, hogy kinek mi a jó, kinek mi tetszik, más szubjektív valósága milyen. Ezt soha nem tudhatod meg..."

    szoval te nem tudod megmondani, hogy:
    - egy karakter megfeleloen kidolgozott-e, az adott szituacioban megfeleloen viselkedik-e, vagy nelkuloz minden jellemet, egyeniseget es atgondoltsagot, esetleg felepitik, majd utana teljesen karakteridegen dolgokat muvel indokolatlanul?
    - egy tortenet kerek egesz-e, vagy hemzseg a lyukaktol es logikatlansagoktol, lezaratlan, esetleg se eleje se vege, vagy pont a kozepe hianyzik?
    - egy helyszin korhuen es kello reszletesseggel van-e kialakitva, vagy az egesz olyan, mintha penz hianyaban kartonlapokra rajzoltak volna a hatteret?

    ezek (es meg lehetne sorolni) mind olyan dolgok, amik alapjan igenis meg lehet itelni objektivan egy filmet (vagy regenyt, vagy novellat), amennyiben az ember kepes felretenni szajat szubjektiv velemenyet, s tullatni azon, hogy neki (akar hangulata, akar emlekei, akar mas miatt) neki az adott mu teccett, vagy nemteccett?

    de szajkadjunk el egy pillanatra a filmektol, es mindenki emlekezzen vissza altalanos- es kozepiskolai eveire, ahol muelemzesekkel ment el az irodalomorak jo resze
    ott sem erdekelt senkit, hogy tetszik-e az adott mu, hanem objektiven kellett azt ertelmezni es ertekelni, ugy formailag, mint tartalmilag

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

Új hozzászólás Aktív témák