Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pro Cambarus

    csendes tag

    válasz scyllafren #29719 üzenetére

    Az Elite-ben is van mind mikro- mind pedig makromanagement, csak részben más elven. (Gondolom, mert az EVE-t nem ismerem.)

    Itt az elv nem az, hogy tudomásunkra jut az undermine tevékenység vagy megtámadják a bázist és PVP-vel elhárítjuk. (Lehet ilyen is, ha egy frakció openben támadja a combat zone-unkat például, de ez nem jellemző.)

    Itt az elv az, hogy hatás / ellenhatás alapon működik a rendszer, azaz az undermine-t erősebb, ellentétes hatású tevékenységel lehet kompenzálni. Erre vannak stratégiai eszközeink (terjeszkedési és rendszer karbantartási stratégia), diplomáciai eszközök (csökkentjük a nyilvánvaló konfliktushelyzeteket) és rövid távú eszközeink (state-k állítása, napi feladatok fókuszálása, folyamatos megfigyelés). Én speciel örülnék, ha emellett csak az openben végzett tevékenységek számítanának a BGS-be, azaz a PVP is általános lehetőség lenne, de a játékkal kapcsolatos stratégiai döntések miatt (solo mód) személy szerint erre kevés esélyt látok.

    Mindezzel együtt tavaly október óta a Frontier Development drámaian javított a BGS játszhatóságán: több és egyszerűbb információs eszközt adott, sokszorosára bővítette a BGS céljára használható eszközök körét (BH és exploration mellett trade, küldetések, stb.), jó irányban csökkenti a visszaélésekre alkalmas eszközöket is (tranzakció alapú elszámolás visszaszorítsása, stb.) Ezek némelyike csökkenti a versenyelőnyünket, de hosszú távon akkor is hasznos, mert mindeközben jelentősen javítja a játékélményt. Ma a BGS már könnyebb műfaj, így a verseny kiegyenlítettebb, de a rendszeres rejtett változások kutatásától az összetett hadműveletekig mégiscsak alapvetően a jelentős frakciók játékszere maradt, ami szintén helyes. Ettől még néha továbbra is "túl izgalmas" maradt, de ha nem kéne árat fizetni az eredményekért, azoknak nem is volna értéke.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák