Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Harlekin77 #21149 üzenetére

    Viszont!

    Szabályok:

    1. Szerzel egy gyors hajót (elég, ha boost-ban olyan 380 körül van legalább), ez megfelelő a szokásos Viper SAV lehagyásához) de legyen max. Thruster és max. PD rajta, hogy gyorsabban tudj boostolni folyamatosan. Ha lassú hajóval próbálkozol, akkor szinte tuti bukta van, amikor egy SAV kiszed SC-ből nyomozgatni, mert lehagyni nem tudod, FSD-t tölteni nem tudsz, mert mindig elindítja a SCAN-t a SAV, erre elővennéd a fegyvereket, hogy abbahagyja, de erre ugye leáll az FSD töltése és így tovább. Amit csinálhatsz még ilyenkor, az az, hogy lelövöd, de ez ugye bűncselekmény, tehát WANTED leszel az adott rendszerben. Továbbá érdemes olyan hajót választani, amely minél nagyobb távolságot ugrik, egyrészt, hogy minél hamarabb be tudd fejezni a küldetést, másrészt így a játék által generált "izgalmas" helyzetből is kevesebb lesz. Nem árt még olyan 300MJ pajzs sem, hogy kibírja, ameddig feltöltődik az FSD, amikor kiszedett egy SAV, majd mellé kiugrik még 2-3 fickó is SC-ből, hogy szórakoztassanak. Ha ilyenkor probléma van, csinálhatod azt is, hogy csak SC-be ugrasz vissza (van erre külön beállítható gomb, ami a kijelölt céltól függetlenül ezt csinálja), és onnan másik rendszerbe. Ez azért lehet jó, mert az SC-hez rövidebb ideig töltődik a FSD.
    2. Legyél gyors! Kifelé az állomásról is (elég, ha miután elhagytad a levélbedobót), és befelé is, más trükkre nincs szükség, sem HEAT SINK, sem CHAFF, sem SR nem kell, csak gyorsan dokkolj. Ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, ha nem vagy Isinona, hogy 7-8 km-ről becélzod középre a bejáratot, hogy minél kevesebbet kelljen korrigálni a bejutáshoz, majd igyekszel minél gyorsabban bedokkolni. Ha jól csinálod, még a SCAN sem indul el, mire bejutnál, de még ha közben jutsz be, az is jó, mert az NPC nem fejezi be olyankor.
    3. Ha kapsz egy SCAN DETECTED-et, akkor vedd elő a fegyvereket (dokkolásnál felesleges ezzel bajlódni, ha elég gyors vagy), ez az NPC-ket jelenleg arra készteti, hogy abbahagyja a scan-elést. CMDR esetén nemtom' mi van, de ott valószínűleg a SR ilyen esetre is megfelelően működik, tehát ha bekapcsolod, és elegendően messze vagy tőle, akkor nem tud célként kijelölni sem, de NPC-nél ez nem működik (jelenleg?). Nem az állomás SCAN-el egyébként, hanem körülötte mindig köröz pár SAV, azok csinálják.
    5. Legyél gyors.
    6. Ha kilépsz SC-ből, mindig várj néhány másodpercet, ameddig a játék motorja legenerálja a környezetet köréd, hogy időben lásd, ha egy kies outpostnál pl. van egy SAV, és ne a leszállóhely felé boostolva vedd észre, hogy ott mosolyog rád egy SCAN-el a landing pad mellett.
    7. Legyél gyors.
    8. Ha sokat tervezel időzni outposton (pl. ott állítod be a következő célt), akkor érdemes lemenni a hangárba, mert az outpost felületén is tudnak SCAN-elni, amikor be van dokkolva a hajó.
    9. Ha forró cucc' van nálad, és egy állomáshoz/outposthoz érkezve kiugrasz SC-ből és melléd tesz a játék egy bármilyen hajót, szinte biztos, hogy az egy SAV lesz, ilyenkor érdemes visszaugrani SC-be (miután esetleg a fegyver elővétellel elkerülted a SCAN-t, ha kellett), majd rögtön vissza az állomás/outposthoz, ilyenkor már általában nem lesz ott.
    +1: Én sosem használtam Heat Sink-et, de ha az "SC-ből kiszed-utána SCAN-el" ellen is jó, akkor érdemes használni, már amennyiben nem hiányzik az UM, amit elfoglal(nak).

    Ha észrevetted, hogy nincsen 4-es pont, akkor örülök, hogy figyeltél, és érdemes volt írnom.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák