Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Surci1 #82861 üzenetére

    Kezdjük azzal ha a holland nyomkövetési azonosító elektronikus adatainál Hollandia az induló ország akkor az EU-n belüliként kezelt, így semmi vám, áfa móka nincs vele.
    Ez lesz a tiednél is így természetesen semmi érték, semmi online fizetés és költség nincs.

    Tavaly áprilistól az Lx.....NL számú küldeményeket a posta nem könyvelt küldeményként kezeli, nem használja az azonosítót, hanem a helyi posta ad neki kézbesítési azonosítót és ha olyan akkor az alapján lehet átvenni, ha belefér a postaládába (24mm-nél vékonyabb) akkor abban kézbesítik.

    De ettől függetlenül a többire is válaszolok, amikor nem EU-s aa küldemény. Ha van az elektronikus adatok közt elérhetőség és értelmezi a Posta programja is akkr kapsz értesítőt elektronikusan, ha nincs akkor nem kapsz, csak majd a helyi posta az utánvétes kézbesítésről küld.
    Az általuk meghatározott érték nem értelmezhető meghatározás, megkapják a eladó által megadott értéket és a program az alapján számol, az eBay a fizetéskor ha nem magánszemély az eladó, eleve levonja az eladás utáni értékű áfát, szóval azon nincs mit reklamálni. Ha nem lesz áfa levonás akkor pedig az elektronikus vám-árúnyilatkozat eladó által megadott adatiból van számolva, szóval itt sincs mit reklamálni.
    De ha van valami gondod a postai áfa beszedéssel vámolással, akkor az AliExpress topik Összefoglaló 8. pontjában leírtak az eBay-es vásárlás tekintetében is alkalmazhatóak, annyi különbséggel hogy az eBay nem ad számlát a beszedett áfáról így a vásárlás fizetési okmányaival igazolod az értéket

Új hozzászólás Aktív témák