Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koxx

    MODERÁTOR

    válasz Banilla #4125 üzenetére

    Bash korábban elég jól összefoglalta:

    "Elmélet:
    Ajándék küldeményekre vonatkozó váminformációk:
    Tehát a nem kereskedelmi célú ajándék küldeményeket ÁFA illetve vám nem terheli, ha az értéke nem haladja meg a 45 ECU-t (gyakorlatilag 45 EUR, ami jelenlegi árfolyam szerint 54 USD). Ha az összérték meghaladja a 45 ECU-t, akkor mentesség adható a 45 ECU alatti értékű árukra, tehát elvileg 3 db egyenként 40 ECU értékű árucikk ajándék küldeményként szintén mentesülhet az ÁFA és vám fizetési kötelezettség alól. Természetesen mindez csak akkor igaz, ha a linken részletesen taglalt árucikkekre vonatkozó mennyiségi korlátozásnak eleget teszünk.

    Biztosításra vonatkozó információk:
    Magyarországra postázott küldeményekre biztosítás a küldemény értékétől függetlenül maximálisan $5000-ig opcionálisan köthető, ami elveszett, megfosztogatott, illetve sérülten érkezett küldemények esetén egy hosszadalmas folyamat (bizonyítékgyűjtés, értékmegállapítás stb.) után elvileg visszakapható.

    Gyakorlat, jótanácsok:
    Ajándék küldeményeket megfelelően alacsony értékmegjelöléssel nem szokták bántani, de a Vám- és Pénzügyőrség félelmetes pallosa bármikor lecsaphat, ez benne van a pakliban."

    Ripper: mi köze van ennek az ebay topikhoz? :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák