Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz garben #3192 üzenetére

    A panaszbejelentésnél találtam még egy érdekes mondatot a paypal honlapján:

    If our investigation team finds the claim in favour of the buyer, the amount of the transaction, if available from the seller, will be transferred back to the buyer.

    Vagyis, ha jól értem, csak akkor kapod vissza a lóvét, ha terhelhető az eladó paypal számlája.

    Legjobb tudomásom szerint nem kell hozzá feltétlenül dombornyomott kártya. Íme a módszerek a dombornyomott kártyák elkerüléséhez:

    Jók lehetnek a netes kártyák és egy pár Visa Electron vagy a Mastercard unembossed verziója, aminek az éves díja jóval olcsóbb.

    Mellesleg ha jól tudom a K&H Visa netes kártyája már nem igényelhető és legutóbb is úgy nyilatkoztak, hogy aki neten szeretne fizetni, használjon dombornyomott kártyát.

    Netes kártyákat igényelhetsz: CIB-nél, OTP-nél (csak elektronikus számlacsomaghoz), MKB-nál és IEB-nél lehet egyszer használatos kártyaszámot smsben kérni, ami paypal esetében nem a legkényelmesebb. Erste is kínál netkártyát, de minden egyes tranzakció előtt telefonálni kell a limit átállítás miatt (hogy ezt miért nem lehet neten megcsinálni azt a fene se tudja). Ja egyébként a Citibank után az egyik legrosszabb árfolyama az Erstének van, pont ma néztem meg. :DD

    Neten is elfogadott Visa Electronokból egyre több van. Itt a lista, amikről tudok:

    Budapest Bank, K&H, IEB, OTP és Erste. A többi bank Visa Electronján a 3 jegyű cvc kód csak dísz.

    Mastercard unembossed meg teljesértékű Mastercard (magyarul lehet vele neten fizetni) a dombornyomást kivéve, és igényelheted a CIB-nél, Raiffeisennél és Ersténél.

    A többi kártyatípus meg egyáltalán nem jó netes fizetésre, mivel cvc kód sincs rajtuk: sem a Maestro, sem a Mastercard Electronic nem jó.

    Ezeket most csak a betéti kártyákra írtam, a hitelkártyákat nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák