Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz magic69 #14363 üzenetére

    Mivel a 70db az ő szemükben minősülhet kereskedelmi mennyiségnek mit írjak be?

    Ezen jót mosolyogtam. :D

    A DHL csak átvállalja a VÁM ügyintézést, de magát a vámolást nem ők végzik, hanem a vámosok. Szerintem az lenne a legjobb, ha mindenben az igazat írnád rá, és majd kiderül mennyi lesz a vám, mintha elkezdesz ködösíteni, és valótlan adatközklés miatt még fel is jelentenek. A vámárúnyilatkozat egy okmány, nem lehet (illetve nem célszerű) akármit ráírogatni.

    Az adatokról pontos számlát küld a PayPal. Az árú mennyisége, értéke, és a szállítás díja is szerepel rajta. Én a vámárúnyilatkozatra mindenképpen ezeket írnám rá (talán árúmintának hívnám), mert ezek az adatok bizonyíthatók. Hiszen az egy hivatalos számla.

    Ez a rendelés és szállítás nem keverendő össze az olyan áruszállítással, mikor valaki rendel egy 20$-os memóriakártyát, és a borítékra amiben érkezik az eladó ráírja, hogy ajándék, az értéke 1-2$. Az ilyen csomagokkal a vámosok többnyire nem foglalkoznak. De hogy megnézik, az biztos. Hiszen nem régi hír, hogy kínából ilyen csomagokban küldtek kábítószert.

    u.i. a DHL-el annyi kapcsolatom volt, mikor a Kindle 3 könyvolvasót vettem ők szállították. A vásárlásról az Amazon nekik is megküldte ugyan azt a számlát (hiszen a DHL csatolta a vámárúnyilatkozathoz) mint nekem. Tehát semmi értelme nem lett volna mást írnom a vámárúnyilatkozatra, mint ami a hivatalos számlán is szerepelt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák