Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pityulee™

    tag

    Hali!

    Egy hónapja vettem egy telefont, ami azóta sem érkezett meg. Természetesen ez volt az eddigi legdrágább dolog amit valaha vettem az ebayen.
    Pontosan úgy történt, hogy az aukció vége előtt megkérdeztem az eladót, hogy mennyi lenne a posta international signed for-ral, hogy néz ki pontosan az áru, stb. Ez volt az első üzenetem. Az erre érkező válaszban még nem írt semmit a postaköltségre, egy későbbiben viszont írta, hogy £10.
    Az aukció lapján fel volt tüntetve, hogy bármilyen értelmes ajánlatot elfogad.Mondtam neki egy összeget, azt mondta ok. Kértem hogy akkor állítson be nekem egy buyitnow-t. Erre azt válaszolta, hogy ebbe az összegbe nem fér bele, csak ha ebayen kívül üzletelünk. Leírta, hogy miért nem fér bele, s ekkor jegyezte meg, hogy a posta is £10 lenne.
    A magasabb öszeget először kicsit soknak találtam, de ebayen kívül nem akartam üzletelni.Később rászántam magam a licitálásra. Második lettem. De jött egy second chance offer az eladótól. Ezt már csak akkor vettem észre amikor lejárt. Az eladó újra feltette telefont (relisted). Örültem neki, meg is nyertem. Ennél a második aukciónál nem is kérdeztem semmit. Nekem logikusnak tűnt, hogy ha az eladó, a vevő, és az áru is ugyanaz, akkor nem kell még egyszer megdumálni a dolgot. Hozzátéve még annyit, hogy úgy véltem, ha az előző alkalommal £10-ba belefért volna a signe-for posta, akkor a második alkalommal elkért £11-os P&P is belefér.

    Aki végigolvasta az előbbieket, kérem mondjon véleményt, hogy most én vagyok hülye, naív, vagy az eladónál nem stimmel valami.

    Jelenleg ott tart a dolog, hogy paypalnél indítottam egy vitát. Az eladó azt mondja nem hibás, ennél az aukciónál nem kértem semmit, hogy hogy postázza, max a £39-ot boldogan visszafizeti, amit royal mail fizet a nem biztosított csomagokra. Na meg persze ő nem hibás én nem kértem az ilyen-olyan postát.

Új hozzászólás Aktív témák