Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Arrin

    tag

    válasz Huma #1892 üzenetére

    Naszóval! Első és legfontosabb aranyszabály: ha normális minőséget akarsz, és normálisan kommunikáló szoftvert hozzá, akkor a m*vie maker felejtős. (Filmes körökben káromkodásnak számít.) Ha egyszerű és kis rendszerigényű szoftver kell, akkor én a Vegas-t tudom javasolni. Az egy óra 12 GB teljesen rendben van egyébként, ez tömörítetlen PAL(európai szabvány) DV avi lesz. Az hogy fésűs a kép azért van, mert a kamerád nem képes progresszív képet venni, azaz, 25 teljes képkockát. E helyett vesz 50(2*25) félképet, amit a monitorok csíkozódással jelenítenek meg ( amiáltalában a hirtelen kameramozgásoknál észrevehető leginkább). A TV-k így vetítenek, 50 félképet nyomnak, ezért TV-n nézve ez eltűnik, ám ahogy mondtad is, van megoldás: deinterlace. Viszont azt elég a végén szűrni. A javaslatom tehát, capture Vegas-szal, majd vágás Vegas-szal, kimenteni utána ismét tömörítetlen DV avi-ba, majd szépen fogni ezt a "mestervideót" és mondjuk ProCoderrel tömörítgetni. A tömörítés előtt a kimenetnél az advanced fül alatt, van egy olyan, hogy effekteket lehet rádobálni, színezni, szűrni stb, na ott van egy olyan hogy adaptive deinterlace, azt rádobod és a kész anyag már nem lesz félképes.

    Sajnos a videószerkesztgetés sok hellyel jár, ha az ember szép anyagot akar csinálni. Épp ezért egy ilyen 1mb/perc elég lehetetlen kívánság. Ha kis anyagot akarsz, akkor tudom ajánlani procoderben a web-es wmv-t 1Mbit/sec-es PAL felbontásút, az viszonylag szép és kicsi. Vagy ha mindenképpen avi, akkor valami xvid tömés. Talán a legegyszerűbb fogni és DVD-re kiírni a videót, aztán akkor gépen is jó, DVD-n is nézheted, és helyet se foglal. :)

    Egyéb kérdés, vagy valami, ami nem világos? ;)

    Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...

Új hozzászólás Aktív témák