Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mentát

    csendes tag

    Halihó,

    DV AVI ból (PAL 25fps, interlaced) szeretném átkonvertálni a házi videóimat. Hogy kis helyet foglaljanak, gondoltam H.264-es kódolás lenne a legjobb. 5 MBit-es video bitrate-et állítottam be.

    A Nero Recode-dal próbálkoztam. Kipróbáltam úgy is hogy deinterlace-szel, meg úgy is, hogy maradjon meg interlace-esnek az anyag.
    Namost a deinterlace-elt esetben úgy tűnik elvész a mozgás folyamatossága, kétszer akkorák lettek az ugrások a képkockák között, mint az eredeti anyagban. Gondolom ez azért van, mert az interlace miatt az eredeti anyag tulajdonképpen 50fps, és ez feleződik a deinterlace miatt 25 fps-re.
    Ezt gondolom nem lehet kikerülni, úgyhogy arra jutottam, meg kéne hagyni interlace-esnek az anyagot.
    És itt lepődtem meg, ugyanis az interlace-esen átkódolt anyagot
    1. az MPCHC nem akarja lejátszáskor deinterlace-elni és csíkozódik, pedig az eredeti DV AVI-t csíkozás nélkül játssza, úgy hogy a folyamatosság is megmarad.
    2. megpróbáltam a Nero Showtime-mal is lejátszani (a saját kölykét csak megismeri...)
    itt viszont úgy játszotta le, mint a deinterlace-elt anyagot, elveszett a folyamatosság.

    Tehát mintha az MPCHC-nak lenne egy jó deinterlace algoritmusa lejátszásra (esetleg hardveres?), de ezt csak a DV AVI-nál alkalmazná, a H.264-es mp4-nél nem.

    Erre tudtok magyarázatot?
    Hogyan tudnék interlace-es H.264-es anyagot normális deinterlace-szel lejátszani? (Vagy előállítani, ha azzal van a baj...)
    Ha linket tudtok erről, az is jó.

    Clint Eastwood bekaphatja...

Új hozzászólás Aktív témák